Προβληματίζονται στον Δήμο Λεμεσού σε σχέση με τη Γιορτή του Κρασιού, ελέω κορωνοϊού, κι εξετάζουν τα ενδεχόμενα μη διεξαγωγής της, χρονικής μετατόπισής της, πραγματοποίησης μικρότερης έκτασης εκδηλώσεων αφιερωμένων στο κρασί.

Με δεδομένο ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη λαϊκή γιορτή στο τέλος Αυγούστου, ο Δήμος Λεμεσού επεξεργάζεται εναλλακτικές λύσεις, λαμβάνοντας υπόψη επιδημιολογικά δεδομένα αλλά και τους προβληματισμούς που εκφράζονται από τους ενοικιαστές περιπτέρων.

Το θέμα συζητήθηκε χθες βράδυ στη συνεδρία του δημοτικού συμβουλίου και ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης κατέθεσε πρόταση για διεξαγωγή της γιορτής από τις 26 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 4 Οκτωβρίου. Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο κ. Νικολαΐδης, υπάρχουν επίσης σκέψεις να πραγματοποιηθούν, αντί της καθιερωμένης Γιορτής του Κρασιού, μικρότερης εμβέλειας εκδηλώσεις αφιερωμένες στο κρασί, σε άλλους χώρους, όπως στην περιοχή του Κάστρου ή στο Παλιό Λιμάνι. Στην χθεσινή συνεδρία του δημοτικού συμβουλίου δεν λήφθηκε τελική απόφαση για το θέμα, το οποίο θα τεθεί εκ νέου προς συζήτηση την ερχόμενη Πέμπτη.

φωτογραφία: flickr