Λύση στην επί πολλών ετών πρακτική της ενοικίασης κτηρίων από υπηρεσίες του δημοσίου, αναμένεται δώσει η ανέγερση νέου κτηρίου των κεντρικών γραφείων του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας.

Προκηρύχθηκε μόλις χθες, από το Τμήμα Δημοσίων Έργων, σχετικός διαγωνισμός με κόστος περί τα 18,5 εκατ. ευρώ και το νέο κτήριο θα ανεγερθεί στον Δήμο Αγλαντζιάς και συγκεκριμένα στη γωνία των Λεωφόρων Κυρηνείας και Γλαύκου Κληρίδη.

Σημειώνεται ότι στα τέλη του 2017 το Κτηματολόγιο είχε μεταφερθεί, λόγω ακαταλληλότητας του παλαιού κτηρίου, επί της οδού Μιχαλακοπούλου στο κτήριο «Ιάσων» επί της λεωφόρου Γρίβα Διγενή, στο οποίο παραμένει μέχρι σήμερα με ενοίκιο.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Τμήματος Δημοσίων Έργων, το έργο αναμένεται να αποπερατωθεί σε 36 μήνες από την υπογραφή του συμβολαίου. Το κτήριο του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας θα είναι ύψους πέντε ορόφων κα θα διαθέτει μεταξύ άλλων γραφειακούς, αρχειακούς και αποθηκευτικούς χώρους, αίθουσες συνεδριάσεων, αίθουσα εκπαίδευσης και εκθεσιακό χώρο, υπόγειους και ισόγειους χώρους στάθμευσης.

Με βάση τον διαγωνισμό, προβλέπεται η εκ θεμελίων κατεδάφιση τυχόν κατασκευών που βρίσκονται εντός του χώρου ανέγερσης καθώς και τον πλήρη καθαρισμό του, ως επίσης και επιχωμάτωση.

Επίσης, προβλέπεται η προμήθεια και τοποθέτηση της ακίνητης επίπλωσης, συμπεριλαμβανομένου του κινητού νέου συστήματος αρχειοθέτησης του Κτηματολογίου. Θα πρέπει επίσης να γίνει τοπιοτέχνηση και φύτευση νέων δέντρων.