Ουρές αναμονής και ταλαιπωρίας σε διάφορα σημεία walk in, στα οποία σήμερα επιτρέπεται ο εμβολιασμός πολιτών που δεν είναι εγγεγραμμένοι ή δικαιούχοι του ΓεΣΥ, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους κατάγονται από χώρες του εξωτερικού.

Ο σταθμός μας έγινε από το πρωί δέκτης παραπόνων για ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλονται εκατοντάδες πολίτες κατά τη διαδικασία του εμβολιασμού στη Λεμεσό, στο Σπύρος Κυπριανού.

Πρόσωπο που βρέθηκε στον χώρο, κατήγγειλε στο σταθμό μας πως οι εκατοντάδες ενδιαφερόμενοι στήθηκαν σε σειρά κάτω από τον καυτό ήλιο, ενώ νωρίτερα μας λέχθηκε πως στο σημείο στοιβάχτηκαν πέραν των 2 χιλιάδων οχημάτων και δεν υπήρχε διαθέσιμος χώρος στάθμευσης.

Σημειώνεται πως το πρωί, λόγω μη σωστής ενημέρωσης, εκατοντάδες επηρεαζόμενοι πολίτες, κυρίως αλλοδαποί, έσπευσαν να εμβολιαστούν στο κέντρο στη Λινόπετρα, από το οποίο τους παρέπεμπαν στο Σπύρος Κυπριανού.

Μπέρδεμα υπήρξε, όπως μας ανέφεραν ακροατές, και με τα έγγραφα που ζητούσαν οι αρμόδιοι λειτουργοί, κάποιοι από τους οποίους ζητούσαν λανθασμένα και ταυτότητα και διαβατήριο.

Τα ίδια προβλήματα παρατηρήθηκαν και στην κρατική έκθεση στη Λευκωσία κι επιτόπου έσπευσε ο αναπληρωτής Διευθυντής Νοσηλευτικών Υπηρεσιών, Ευαγόρας Ταμπούρης, ο οποίος απηύθυνε θερμή έκκληση για να μην μεταβούν άλλα άτομα στο συγκεκριμένο κέντρο walk-in.

Σε δηλώσεις του στο Κανάλι 6, ο κ. Ταμπούρης ανέφερε ότι η κατάσταση έχει εξομαλυνθεί κάπως. Σημείωσε ότι τα κέντρα εμβολιασμού μπορούν να εξυπηρετήσουν μέχρι χίλια άτομα ημερησίως και πρόσθεσε ότι έγιναν περί τους 400 με 500 νέους εμβολιασμούς σε κάθε πόλη μέχρι τώρα.