Πριν το τέλος του χρόνου αναμένεται να εκτελεστούν οι εργασίες κατασκευής διαχωριστικής νησίδας και δημιουργίας παρόδιων χώρων στάθμευσης, επί της Θεόδωρου Ποταμιάνου στα Κάτω Πολεμίδια, όπως εκτιμά ο δήμαρχος, Νίκος Αναστασίου.

Όπως εξήγησε στο σταθμό μας ο δήμαρχος Πολεμιδιών, την εκτέλεση των έργων ανέλαβαν τα πολυκαταστήματα που στεγάζονται στον χώρο του πρώην Ορφανίδη, αφού έχουν περιληφθεί στους όρους για την έκδοση πολεοδομικής άδειας γι’ αυτά, δεδομένου ότι οι άδειες που κατέχουν είναι παλιές και δεν είναι σε ισχύ.

Ο Δήμος Πολεμιδιών έχει κινηθεί νομικά εναντίον των καταστημάτων όμως και, όπως μας είπε ο κ. Αναστασίου, τους έχει δοθεί τρίμηνη παράταση από το δικαστήριο προκειμένου να συμμορφωθούν και να εκδοθούν οι άδειες.

Η κατασκευή νησίδας στη λεωφόρο Ποταμιάνου είναι αίτημα που εκκρεμεί εδώ και πολλά χρόνια, προκειμένου να σταματήσουν οι δεξιόστροφες κινήσεις προς το εμπορικό κέντρο, με τις οποίες προκαλείται κυκλοφοριακή συμφόρηση αλλά και σοβαρά δυστυχήματα.

Να σημειωθεί ότι, η κατασκευή νησίδας βρισκόταν και στους όρους τη άδειας της Υπεραγοράς Ορφανίδη, ωστόσο δεν υλοποιήθηκε.

Χάρης Παναγιώτου