Ο θάνατος του Γεβγκένι Πριγκόζιν, του επικεφαλής της ρωσικής παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner, κατά τη συντριβή την Τετάρτη του αεροπλάνου στο οποίο επέβαινε, επιβεβαιώθηκε από τα τεστ DNA, ανακοίνωσε σήμερα η Επιτροπή Έρευνας της Ρωσίας.
Τα αποτελέσματα των γενετικών τεστ που πραγματοποιήθηκαν επιβεβαίωσαν ότι οι ταυτότητες των 10 θυμάτων, τα πτώματα των οποίων εντοπίστηκαν μετά τη συντριβή του αεροπλάνου, “αντιστοιχούν στον κατάλογο” επιβατών και μελών του πληρώματος. Ανάμεσά τους ήταν και ο Πριγκόζιν, επεσήμανε η Επιτροπή σε ανακοίνωσή της.
Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή της στο Telegram, η Ερευνητική Επιτροπή ανέφερε ότι οι ταυτότητες και των δέκα ανθρώπων που σκοτώθηκαν στο αεροπορικό δυστύχημα στην περιοχή Τβερ αντιστοιχούν στη λίστα που αναφέρεται στην λίστα επιβατών. «Οι μοριακές-γενετικές δοκιμές έχουν ολοκληρωθεί», ανέφερε στην ανακοίνωσή της.
Στην λίστα των επιβατών βρισκόταν μερικά από τα κορυφαία ονόματα της Wagner, μεταξύ των οποίων και το νούμερο 2 στην ιεραρχία Ντμίτρι Ουτκιν.
Η Ερευνητική Επιτροπή ανακοίνωσε επίσης ότι συνεχίζει την έρευνα.
Η συντριβή του αεροσκάφους συνέβη δύο μήνες αφότου ο Πριγκόζιν ηγήθηκε της αποτυχημένης ανταρσίας της Wagner κατά της ρωσικής στρατιωτικής ηγεσίας, γεγονός που έχει κινήσει υποψίες ότι το δυστύχημα ήταν μια καθυστερημένη εκδίκηση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν. Το Κρεμλίνο πάντως έχει διαψεύσει αυτές τις εικασίες κάνοντας λόγο για «απόλυτο ψέμα».