Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση που άρχισε στις 11 και 30 το πρωί το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε πρόταση του Υπουργείου Εργασίας για το σχέδιο επιχορήγησης διακοπών συνταξιούχων με χαμηλά εισοδήματα σε ορεινά θέρετρα και στον Πύργο Τυλληρίας.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Παναγιώτου το σχέδιο θα τεθεί σε εφαρμογή από τις 16 Ιουνίου και θα εκδοθεί ανακοίνωση με όλες τις σχετικές πληροφορίες.

Πρόκειται για ένα σημαντικό πρόγραμμα που λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια, είπε ο αρμόδιος Υπουργός, βοηθά τους χαμηλοσυνταξιούχους και τις οικογένειες τους για να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της καθημερινότητας και του αυξημένου κόστους ζωής.

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε επίσης σήμερα το νέο σχέδιο αξιολόγησης των μαθητών στη Μέση εκπαίδευση, με το οποίο στην ουσία καταργείται η ενδιάμεση εξέταση, οι γνωστές εξετάσεις τετραμήνων.

Η Υπουργός Παιδείας Αθηνά Μιχαηλίδου, δήλωσε ότι το νέο σύγχρονο σχέδιο αξιολόγησης εδράζεται σε βασικές παιδαγωγικές αρχές, είναι μαθητοκεντρικό και ισορροπημένο σε ό,τι αφορά την προφορική και γραπτή εξέταση.

Πρόσθεσε ότι για πρώτη φορά το νέο σύστημα επιτρέπει την δημιουργία τράπεζας χρήσιμου παιδαγωγικού υλικού για όλα τα μαθήματα.

Η κ. Μιχαηλίδου εξέφρασε την εκτίμηση ότι με το νέο σύστημα λύνονται οι σοβαρές στρεβλώσεις που υπήρξαν στο θέμα της αξιολόγησης του μαθητή και ανοίγουν κι αλλά σημαντικά κεφάλαια για το εκπαιδευτικό σύστημα όπως αυτό της αποφόρτισης της ύλης. Ξεκαθαρίζεται όπως είπε τι διδάσκεται στο εκπαιδευτικό σύστημα και στα σχολεία.

Σημειώνεται ότι το νέο σύστημα αξιολόγησης στα σχολεία, θα οδηγηθεί στη Βουλή για συζήτηση και ψήφιση.