Την έναρξη της Δημόσιας Διαβούλευσης για το μέλλον του Ζωολογικού Κήπου Λεμεσού, ανακοίνωσαν ο Δήμος Λεμεσού και το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευση της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού.

Η Δημόσια Διαβούλευση. που θα είναι τόσο ηλεκτρονική όσο και διά ζώσης, έχει σκοπό να καταγράψει τις απόψεις των πολιτών και των εκπροσώπων φορέων για το μέλλον του Ζωολογικού Κήπου Λεμεσού. Η τοπική αρχή τονίζει πως η άποψη των πολιτών είναι σημαντική γι’ αυτήν.

Η Δημόσια Διαβούλευση διενεργείται από το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης για λογαριασμό του Δήμου Λεμεσού.

Διαδικαστικά, ο κάθε πολίτης ή εκπρόσωπος φορέα καλείται να απαντήσει μόνο μια φορά ερωτηματολόγιο, που υπάρχει στον σύνδεσμο: https://kykpee.org/limassolzoo

Στη Δημόσια Διαβούλευση τίθενται ενώπιον των πολιτών δύο εναλλακτικές επιλογές:
Η πρώτη εναλλακτική επιλογή είναι το κλείσιμο του Ζωολογικού Κήπου Λεμεσού και επέκταση του Δημόσιου Κήπου στον χώρο αυτό.
Η δεύτερη εναλλακτική επιλογή είναι η σημαντική αναβάθμιση του Ζωολογικού Κήπου Λεμεσού, ώστε να καταστεί ένας αυτόνομος και αποτελεσματικός οργανισμός που θα δραστηριοποιείται και ως εκπαιδευτικό ή/και ερευνητικό ίδρυμα/κέντρο το οποίο να πληροί όλα τα πρότυπα ποιότητας και καλές πρακτικές ευημερίας των ζώων με έμφαση στη διατήρηση των Ζωικών Γενετικών Πόρων (ειδών) της Κύπρου (“άγριων” και αγροτικών).

Στην ηλεκτρονική Δημόσια Διαβούλευση ζητείται επίσης από τους πολίτες και από τους εκπροσώπους φορέων να βοηθήσουν ώστε να συνδιαμορφωθεί το μέλλον του Ζωολογικού Κήπου Λεμεσού υποβάλλοντας τις απόψεις και εισηγήσεις τους.

Η ηλεκτρονική Δημόσια Διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τέλος Ιουλίου.

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα ακολουθήσει και δια ζώσης δημόσια διαβούλευση με τους σχετικούς φορείς.