Με ανακοίνωσή της η ΚΟΕ ενημερώνει σχετικά με τις αποφάσεις που πήρε το Εκτελεστικό της Συμβούλιο αλλά και με τα όσα συζητήθηκαν στη χθεσινή συνεδρία της. 

Αναλυτικά:

«Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ), συνήλθε τη Δευτέρα 29 Ιουνίου σε τακτική συνεδρία, την πρώτη μετά την καραντίνα λόγω της πανδημίας.

Κατά τη συνεδρία έγινε αποτίμηση των δραστηριοτήτων του προηγούμενου διαστήματος και επικυρώθηκαν οι αποφάσεις που πάρθηκαν από το εκτελεστικό συμβούλιο κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Εξετάστηκαν οι εισηγήσεις της Οικονομικής Επιτροπής και εγκρίθηκαν έξοδα που αφορούν στη λειτουργία της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής. Εγκρίθηκε επίσης η οικονομική κατάσταση των τελευταίων τεσσάρων μηνών και κατατέθηκε η έκθεση του εσωτερικού ελεγκτή.

Το Ε.Σ. ενημερώθηκε για την Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού σε θέματα που έχουν σχέση με την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή. Το Ε.Σ. επιβεβαίωσε γι’ άλλη μια φορά τη θέση του ότι λειτουργεί πάντα με γνώμονα το Καταστατικό και τους Κανονισμούς του και καμία παρέκκλιση δεν μπορεί να υπάρξει επί αυτών των θεμάτων.

Εγκρίθηκαν οι εισηγήσεις της Επιτροπής Προσωπικού αναφορικά με την πρόσληψη Λειτουργού Τύπου και Βιβλιοθηκονόμου της Κυπριακής Ολυμπιακής Βιβλιοθήκης.

Κατακυρώθηκαν οι εισηγήσεις της Επιτροπής Προσφορών για το σχεδιασμό και εκτύπωση λευκώματος της 31ης Συνόδου της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Κύπρου και για την κατασκευή στολών για τα μέλη της κυπριακής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του «Τόκιο 2020».

Σε σχέση με την αναβολή των 32ων Ολυμπιακών Αγώνων «Τόκιο 2020» λόγω της πανδημίας, για το 2021, η Επιτροπή αποφάσισε την επέκταση του υφιστάμενου χορηγικού της προγράμματος για ακόμη ένα χρόνο.

Εξετάστηκε η συμμετοχή της Κύπρου στο 15ο Χειμερινό Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων στο Βουοκάτι της Φινλανδίας (6-13 Φεβρουαρίου 2021) και αποφασίστηκε όπως ακολουθηθεί η πάγια πολιτική της ΚΟΕ για συμμετοχή στους εν λόγω αγώνες με όσους αθλητές έχουν δυνατότητα διεκδίκησης την 8η θέση. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει η δυνατότητα αυτή, τότε η ΚΟΕ συμμετέχει στους Αγώνες Νέων Ευρώπης με ένα αθλητή/τρια για κάθε άθλημα. Στους Χειμερινούς Αγώνες Νέων Ευρώπης στο Βουοκάτι αναμένεται η συμμετοχή της Κύπρου στα αθλήματα των Χιονοδρομιών και των Παγοδρομιών.

Επικυρώθηκαν οι Μεσογειακές Υποτροφίες του 2020 οι οποίες θα δοθούν σε αθλητές/τριες της Κολύμβησης, Πυγμαχίας, Μπάτμιντον και Αντισφαίρισης.

Ενημερώθηκαν τα μέλη του Ε.Σ. από τους νομικούς συμβούλους της ΚΟΕ «Μαρκίδη, Μαρκίδη και Σία Δ.Ε.Π.Ε.» για τις ενέργειες που έγιναν σε σχέση με τον Κώδικα Χρηστής Διακυβέρνησης του ΚΟΑ μετά από τις εισηγήσεις των ομοσπονδιών-μελών.

Αποφασίστηκε η επικύρωση και υιοθέτηση από την ΚΟΕ του νέου Κώδικα του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA), σύμφωνα και με την οδηγία της Ένωσης Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών (ANOC).

Τέλος, συζητήθηκε το θέμα της πανδημίας του COVID-19 και αποφασίστηκε όπως το Ε.Σ. μελετήσει τρόπους για μελλοντική ομαλή λειτουργία της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής σε περίπτωση ύπαρξης νέας πανδημίας».