Ομόφωνη ήταν η σημερινή απόφαση του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Πάφου για ποινή φυλάκισης 4 ετών για την υπόθεση πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης στο χωριό Ψαθί στις 24 Σεπτεμβρίου 2023.

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Πάφου απαρτιζόμενο από τον κ. Μ. Δρουσιώτη Πρόεδρο, κ. Π. Κυριακίδη και Πεύκου, πάρεδρους, με ομόφωνη απόφαση του επέβαλε  στις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης συντρέχουσες ποινές με τη μεγαλύτερη να είναι 4 έτη για το αδίκημα της πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης επι σκοπώ στον 34 χρόνο κατηγορούμενο. Η έκτιση της ποινής διέταξε να αρχίζει από την 02, Οκτωβρίου, 2023 ημερομηνία που ο κατηγορούμενος τελεί υπό κράτηση.

Το Κακουργιοδικείο ανέφερε στην απόφαση του ότι δέχθηκε όλους τους ελαφρυντικούς παράγοντες που η συνήγορος του κατηγορουμένου ποινικολόγος Δρ Άρτεμις Σαββίδου ανέφερε στην αγόρευση της και δεν αμφισβητήθηκαν από τον δικηγόρο της Δημοκρατίας Α’, κ . Ανδρέα  Χ´Κύρου.

Αυτοί ήταν, η παραδοχή και έμπρακτη μεταμέλεια του κατηγορουμένου που εκφράστηκε και με αποζημίωση του θύματος ύψους 130 χιλιάδων ευρώ που καλύπτει και μελλοντική αισθητική επέμβαση, το λευκό ποινικό μητρώο, ο καλό χαρακτήρας, οι προσωπικές συνθήκες, η πρόκληση εκ μέρους του θύματος στο βαθμό που μπορούσε να ληφθεί υπόψιν στη βάση των γεγονότων της υπόθεσης, το γεγονός πως ο κατηγορούμενος τελούσε υπό την επήρρεια  αλκοόλ και δεν είχε πλήρως το μυαλό του, η πλήρης συμφιλίωση των δυο πλευρών που εκφράστηκε μέσα από τις ένορκες τους δηλώσεις που τονίζουν πως θέλουν να επέλθει ηρεμια στις σχέσεις τους και να αφήσουν πίσω το δυσάρεστο συμβάν.

Το Κακουργιοδικείο τόνισε ότι υπάρχει η ανάγκη για επιβολή αποτρεπτικών ποινών σε τέτοια αδικήματα όπου η δέσμευση στην προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι δεδομένη. Η ποινή εξατομικεύεται για να είναι δίκαιη και να αρμόζει στο δράστη και στα γεγονότα της υπόθεσης.

Σημειώνεται πως η Κατηγορία που αρχικά αντιμετώπιζε ο κατηγορούμενος και αφορούσε την απόπειρα φόνου, αναστάληκε από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και έγινε τροποποίση του κατηγορητηρίου για υπόθεσης πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης στο Ψάθι.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ