Αυλαία έπεσε σήμερα στην υπόθεση δολοφονίας του 47χρονου Έρνεστ Λεωνίδη, ομογενή από τη Γεωργία, που διαπράχθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 2018, στην τουριστική περιοχή Γερμασόγειας. Για την υπόθεση, καταδικάστηκε από το Κακουργιοδικείο σε 17 χρόνια φυλάκισης ο 40χρονος Λάσια.

Σύμφωνα με την εξέλιξη των γεγονότων ενώπιον της Δικαιοσύνης, σε προηγούμενη δικάσιμο, ο 40χρονος είχε παραδεχθεί ότι ήταν το άτομο που πυροβόλησε τέσσερις φορές, τον 47χρονο Λεωνίδη, ενώ βρισκόταν σε εστιατόριο στην τουριστική Γερμασόγεια.

Η παραδοχή του έγινε μετά την απόφαση για μετατροπή της κατηγορίας του φόνου εκ προμελέτης σε ανθρωποκτονία. Το δικαστήριο καταδίκασε σήμερα και δύο συνεργούς του σε μικρότερες ποινές φυλάκισης. Ο ένας είναι ο 35χρονος Pirus, που καταδικάστηκε σε 14 μήνες, ποινή που έχει ήδη εκτίσει κατά την κράτησής του. Ο Πίρους θα εκδοθεί στην Ελλάδα, αφού εκκρεμεί σε βάρος του δικαστικό ένταλμα σύλληψης από τις ελληνικές αρχές για ποινικά αδικήματα που διέπραξε εκεί.

Για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκε σήμερα από το Κακουργιοδικείο κι ο 30χρονος Aleco σε 3,5 χρόνια φυλάκιση, αφού κρίθηκε ένοχος στις κατηγορίες πλαστογραφίας και πλαστοπροσωπίας.

Υπενθυμίζεται πως οι τρεις είχαν εντοπιστεί στα κατεχόμενα μαζί με τέταρτο πρόσωπο, που απαλλάχθηκε των κατηγοριών και παραδόθηκαν στις κυπριακές Αρχές.