Σοβαρά εξετάζεται από την Αστυνομία η διασύνδεση του αιματηρού επεισοδίου μεταξύ Σύρων και Λιβανίων στο κέντρο της Λεμεσού, με το πιστόλι που βρέθηκε νωρίς χθες βράδυ σε υπαίθριο χώρο στην περιοχή Εναερίου.

Ο χώρος που εντοπίστηκε το όπλο συνδέεται με τη διαδρομή που ακολούθησε ο ένοπλος δράστης, καταδιωκόμενος από πολίτες. Προφανώς ο Λιβάνιος, που ακόμη καταζητείται από την Αστυνομία, έκρυψε πρόχειρα το όπλο, φοβούμενος μήπως συλληφθεί με το πλέον ενοχοποιητικό αντικείμενο στην κατοχή του.

Το πιστόλι εντόπισε χθες το απόγευμα, στη ρίζα δενδρυλλίου, οικιακή βοηθός που καθάριζε εξωτερικό χώρο, έξω από κατοικία στον Εναέριο. Το όπλο, που ήταν σε χρησιμοποιήσιμη κατάσταση, παρέλαβαν αστυνομικοί και στη θαλάμη του εντόπισαν 3 σφαίρες διαμετρήματος 765 μιλιμέτρων. Η γυναίκα που το βρήκε αρχικά το εξέλαβε για παιχνίδι, το τοποθέτησε σε νάιλον σακούλι και το πέταξε σε κάλαθο αχρήστων.

Όταν ανέφερε το γεγονός σε κάτοικο της περιοχής, εκείνος τη συμβούλευσε να ειδοποιήσει την Αστυνομία, από την οποία τελικά και παραλήφθηκε.

Από την πρώτη στιγμή οι υποψίες των αστυνομικών στράφηκαν κατά του καταζητούμενου προσώπου, ενισχυμένες μάλιστα απ’ το γεγονός του αριθμού των σφαιρών που απουσίαζαν από τη θαλάμη. Η τεκμηρίωση, βέβαια, του γεγονότος αναμένεται να γίνει μετά τον βαλλιστικό έλεγχο στην ειδική υπηρεσία του Αρχηγείου, όπου έχει ήδη σταλεί το όπλο.