Δύο τροχοκαθίσματα θαλάσσης παραχώρησε στο Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού, στα πλαίσια της Πράξης ΑΝΔΙΚΑΤ του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα – Κύπρος 2014 -2020.

Τα τροχοκαθίσματα τοποθετήθηκαν στις υποδομές του ΝΟΛ, όπου οι λουόμενοι με κινητικά προβλήματα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν χωρίς καμιά επιβάρυνση.
Το πρόγραμμα ‘ΑΝΔΙΚΑΤ’, με συνολικό προϋπολογισμό €3.2 εκατομμύρια, καταπιάνεται με τη δημιουργία καταδυτικών διαδρομών σε θαλάσσιες προστατευόμενες περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου και την ανάπτυξη δικτύου καταδυτικού τουρισμού.

Η Λεμεσός προσβλέπει στη δημιουργία καταδυτικών διαδρομών στην περιοχή Δασούδι όπου υπάρχει τεχνητός ύφαλος, με δύο ποντισμένα σκάφη, και την Αμαθούντα όπου υπάρχει βυθισμένο το αρχαίο λιμάνι. Ανάμεσα στις δράσεις του προγράμματος περιλαμβάνεται η δημιουργία υποβρύχιου πάρκου γλυπτικής στο Δασούδι, η αγορά θόλου χωρητικότητας 25 ενηλίκων ή 40 παιδιών, για προβολή ταινίας 180⁰ για τον βυθό, συμμετοχή σε εκθέσεις, διοργάνωση εκδηλώσεων, δημιουργία ενημερωτικού και προωθητικού υλικού, έντυπου και ηλεκτρονικού, καθώς και διευκόλυνση της πρόσβασης στη θάλασσα για ΑΜΕΑ.

Το έργο έχει διάρκεια τρία χρόνια και αναμένεται να αναβαθμίσει ουσιαστικά το τουριστικό προϊόν στον τομέα του καταδυτικού τουρισμού, προσθέτοντας αξία στους τεχνητούς υφάλους που δημιουργήθηκαν από το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού συνεχίζει τις προσπάθειές της για αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος που προσφέρει η περιφέρεια Λεμεσού και διεκδικεί ευρωπαϊκά κονδύλια σε τομείς ειδικών ενδιαφερόντων για τον σκοπό αυτό.