Με φωτογραφίες που έχουν χρονική διαφορά τεσσάρων μηνών, η ομάδα πρωτοβουλίας καταστηματαρχών της Μισιαούλη και Καβάζογλου και Γιλντίζ επιχειρεί να αποδείξει την καθυστέρηση που παρατηρείται στην υλοποίηση του έργου ανάπλασης της οδού και να διαψεύσει την απαντητική επιστολή του Δήμου Λεμεσού για την πορεία των εργασιών.

Σε σημερινή ανακοίνωση της, η ομάδα πρωτοβουλίας αναφέρει πως με την απάντηση που έδωσε πριν μια εβδομάδα ο Δήμος Λεμεσού στην προηγούμενη ανακοίνωση των επηρεαζόμενων, «για ακόμα μια φορά εκτίθεται, υποτιμώντας την νοημοσύνη μας, αλλά και τη μνήμη των πολιτών της Λεμεσού».

Επιπρόσθετα, η ομάδα πρωτοβουλίας παραθέτει δηλώσεις του Δημάρχου Νίκου Νικολαΐδη, στις 6 Μαΐου 2020 «όπου μπροστά στις κάμερες ανέφερε ότι νοιώθει ικανοποιημένος γιατί ο εργολάβος τον διαβεβαίωσε ότι το έργο, όχι μόνο θα τελειώσει στην ώρα του, που είναι ο Ιούνιος του 2021, αλλά και θα γίνει προσπάθεια για μια, όσο το δυνατό μεγαλύτερη επίσπευση του».

Μέσα από φωτογραφίες που επισυνάπτονται στην ανακοίνωση, οι καταστηματάρχες της Μισιαούλη και Καβάζογλου διερωτώνται κατά πόσο ο Δήμαρχος πιστεύει πως οι εργασίες έχουν επισπευτεί και τονίζουν πως «ο δρόμος παράγει καθυστέρηση στα χρονοδιαγράμματα… που σημαίνει οικονομική ζημιά για τις επιχειρήσεις μας, σημαίνει απόλυση προσωπικού, σημαίνει κλείσιμο επιχειρήσεων, σημαίνει πτώχευση, σημαίνει εκποίηση περιουσιών».

Απευθυνόμενοι προς τον κ. Νικολαΐδη, οι διαμαρτυρόμενοι υποστηρίζουν πως τα έργα καθυστερούν για συγκεκριμένους λόγους, «γιατί εσκεμμένα ή μη επιτρέπετε στον εργολάβο, στον προηγούμενο και στον νυν, να μην τοποθετεί αρκετό προσωπικό στο έργο για να μπορεί να έχει ανοιχτά και άλλα εργοτάξια».

« Καθυστερεί γιατί εσείς επιτρέπετε στον εργολάβο, παρόλο που δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του σε αυτό το έργο, να διεκδικεί και να λαμβάνει άλλα δημόσια έργα τα οποία θα καθυστερήσει για να μπορέσει να λάβει και άλλα που θα προκηρυχτούν στη συνέχεια», προσθέτουν.

Λέγοντας ότι η ολοκλήρωση του έργου βασίζεται σε απόφαση των δημοτικών αρχών και πως «μέχρι να πάρετε αυτήν την απόφαση, το έργο θα βολοδέρνει και δεν πρόκειται να τελειώσει», οι καταστηματάρχες εκτιμούν πως το έργο ίσως ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2022 και καλούν το Δήμο Λεμεσού να αποδείξει με έργα το αντίθετο.

ΚΥΠΕ