Πατέρας και γιος, ηλικίας 73 και 46 ετών, συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση σήμερα, σε σχέση με την έκρηξη χειροβομβίδας στρατιωτικού τύπου αμυντική υψηλής ισχύος, που σημειώθηκε χθες βράδυ έξω από κατοικία ιδιώτη ιατρού στην Πάφο.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου και Υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου, Μιχάλη Ιωάννου, η Αστυνομία αποδίδει τα κίνητρα των δραστών σε οικονομικές διαφορές που είχαν με τον ιδιοκτήτη της οικίας, για επιχειρηματικές δραστηριότητες, που δεν σχετίζονται, ωστόσο, με το ιατρικό του επάγγελμα.

Ο κ. Ιωάννου ανέφερε ότι, από κλειστά κυκλώματα που εξετάστηκαν χθες, διαπιστώθηκε ότι έχουν καταγραφεί οι κινήσεις δύο προσώπων που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα. Ο ένας εκ των δύο φαίνεται να έριξε τη χειροβομβίδα στην κατοικία του παραπονούμενου.

Τα δύο πρόσωπα, που μεταφέρθηκαν στα Γραφεία του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου, ανακρινόμενα αρνήθηκαν οποιαδήποτε ανάμειξη με την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός ρίχθηκε στην κεντρική είσοδο της κατοικίας και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο εξωτερικό του σπιτιού, αλλά και σε δύο αυτοκίνητα που ανήκουν στο οικογενειακό περιβάλλον του ιδιοκτήτη.