Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών (ΠΑΣΠ) αποφάσισε ομόφωνα να απορρίψει την πρόταση της ΚΟΠ για μειώσεις ύψους 23% στα ετήσια συμβόλαια των ποδοσφαιριστών.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφυτίδης, η ηγεσία του Συνδέσμου πήρε χθες βράδυ έγκριση από όλους τους ποδοσφαιριστές για απόρριψη της πρότασης της ΚΟΠ. Η απόφαση ήταν ομόφωνη από τους αρχηγούς, το Συμβούλιο του ΠΑΣΠ και τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι στηρίζουν την απόφαση του ΠΑΣΠ και καλούν την ΚΟΠ να προσέλθει σε διάλογο για συζήτηση του προβλήματος που προέκυψε από τη διακοπή του πρωταθλήματος στις 15 Μαρτίου κι ύστερα.

Οι ποδοσφαιριστές της Α’ Κατηγορίας δηλώνουν πως στηρίζουν την έναρξη συζητήσεων ΠΑΣΠ και ΚΟΠ για την εξεύρεση μιας δίκαιης λύσης, σύμφωνα με τις οδηγίες των FIFPRO, FIFA και UEFA. Οι συζητήσεις πρέπει να αποσκοπούν στη διευκόλυνση των Σωματείων να αντεπεξέλθουν σε οποιαδήποτε ζημιά που τυχόν προκύπτει μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω της πανδημίας.

Επίσης, οι ποδοσφαιριστές στηρίζουν τις μέχρι σήμερα ενέργειες του ΠΑ.Σ.Π. και καλούν τα Σωματεία και την ΚΟΠ να συνεργαστούν για την εξεύρεση μιας δίκαιης για όλους λύσης.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Νεοφυτίδης, εντός της ημέρας θα αποσταλεί στην ΚΟΠ η επίσημη αρνητική απάντηση του ΠΑΣΠ στην πρότασή της, καθώς και η έκκληση για διάλογο.