Ανακοίνωση στην οποία επισημαίνεται ο στόχος για κανονική ολοκλήρωση της σεζόν εξέδωσε η ΟΥΕΦΑ μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης με τους γενικούς γραμματείς των 55 Ομοσπονδιών-μελών της. Παράλληλα γνωστοποιείται πως οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν την Πέμπτη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«H UEFA συνάντησε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης τις 55 Ομοσπονδίες μέλη της. Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης έγινε ενημέρωση των επιλογών που εξετάζουν οι επιτροπές εργασίες της UEFΑ που συστάθηκαν στα μέσα Μαρτίου.

Παρουσιάστηκαν αρκετές ημερολογιακές επιλογές σε σχέση με τις διοργανώσεις, τόσο των Εθνικών Ομάδων όσο και των Συλλόγων.

Συζητήθηκε επίσης η χρηματοδότηση των Ομοσπονδιών από το πρόγραμμα Χατ Τρικ της UEFA. Οι χρηματοδοτήσεις θα συνεχιστούν κανονικά, όπως είχαν προγραμματιστεί.

Έγινε από πλευράς UEFA ισχυρή σύσταση προς τις Ομοσπονδίες να ολοκληρώσουν τις διοργανώσεις τους Α’ Κατηγορίας καθώς και τις διοργανώσεις Κυπέλλου.

Κάποιες εξαιρετικές περιπτώσεις θα εξεταστούν, όταν ξεκαθαρίσει το τι θα ισχύει για τη συμμετοχή των ομάδων στις διοργανώσεις της UEFA, στην περίπτωση διοργανώσεων που θα διακοπούν.

Οποιεσδήποτε τελικές αποφάσεις ληφθούν για τα πιο πάνω θέματα, θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Πέμπτη μετά τη συνεδρία της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA».