Όλα είναι έτοιμα για την έναρξη του προγράμματος απογευματινής εργασίας στα δημόσια νοσηλευτήρια που θα τεθεί σε ισχύ από τις 5 Σεπτεμβρίου, λέει στο ΚΥΠΕ, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), Χαράλαμπος Χαριλάου.

Σημειώνει ότι μετά και την συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ του ΟΚΥπΥ και των συντεχνιών των γιατρών και των νοσηλευτών στις 11 Ιουλίου, όλα είναι έτοιμα για να αρχίσει το πρόγραμμα απογευματινής εργασίας στα δημόσια νοσηλευτήρια στις 5 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Χαριλάου επισημαίνει ότι περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα θα δοθούν μέσα από ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες.

«Το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι ένας στόχος για λειτουργία των νοσηλευτηρίων και κατά τις απογευματινές ώρες έχει επιτευχθεί. Ο κόσμος θα μπορεί να κλείνει τα ραντεβού του έχοντας δύο επιλογές. Η μια επιλογή για όσους είναι γνώστες και έχουν διαδίκτυο να μπορούν να κλείνουν το ραντεβού τους μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού, να κάνουν αίτημα και εντός 48 ωρών θα επικοινωνεί λειτουργός μαζί τους, όπου θα τους καθορίζει την μέρα και την ώρα. Η δεύτερη επιλογή είναι από τα τηλέφωνα που ήδη γνωρίζει ο κόσμος», προσθέτει.

Ο κ. Χαριλάου αναφέρει ότι επί του παρόντος γίνονται όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες. «Ελπίζουμε ότι αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα είναι έτοιμο το πρόγραμμα των εξωτερικών ιατρείων για να ανακοινωθεί», συμπληρώνει.

Πηγή: ΚΥΠΕ