Θλίψη έχει προκαλέσει στο χώρο των ΜΜΕ της Κύπρου, η είδηση θανάτου του γνωστού δημοσιογράφου, Γιώργου Δεληγιάννη.  Ο δημοσιογράφος του ΑΣΤΡΑ, έφυγε  σε ηλικία 47 ετών. Από τον περασμένο Οκτώβριο ο δημοσιογράφος έδινε μάχη με τον καρκίνο.

Σε ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ) εκφράζει βαθιά θλίψη για τον θάνατο του Δεληγιάννη, ο οποίος υπήρξε μέλος της από το 2000 και είχε πάντα μια σταθερή και συνεπή παρουσία σε όλες τις δραστηριότητες της οργάνωσης.

Ο Γιώργος Δεληγιάννης γεννήθηκε στις 29 Ιουνίου 1975. Μπήκε στο δημοσιογραφικό κλάδο το 1999 και έκτοτε εργαζόταν αδιαλείπτως στο ραδιοφωνικό σταθμό «Άστρα».

«Ο Γιώργος Δεληγιάννης ήταν άνθρωπος χαμηλών τόνων, φιλικός, δοτικός και έχαιρε εκτίμησης στους δημοσιογραφικούς κύκλους για το πράο του χαρακτήρα του και για το ήθος του. Η εργασία του ως ραδιοφωνικού ρεπόρτερ υπήρξε πάντα σοβαρή και αξιοπρόσεκτη», αναφέρει η ΕΣΚ.

Ο Γιώργος Δεληγιάννης ήταν δημοσιογράφος δεύτερης γενιάς, αφού και ο πατέρας του Κώστας Δεληγιάννης – που απεβίωσε το 2009 – υπήρξε επίσης δημοσιογράφος, στέλεχος της ΕΣΚ και μέλος του Δ.Σ. της οργάνωσης για δύο θητείες.

Η κηδεία του Γιώργου Δεληγιάννη θα τελεσθεί το Σάββατο 27 Αυγούστου 2022 στις 4μ.μ. από την εκκλησία Παναγίας Ευαγγελίστριας στην Κλήρου. Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΕΣΚ θα παραστεί και θα καταθέσει στεφάνι, ενώ ο Πρόεδρος της ΕΣΚ θα εκφωνήσει επικήδειο. Παράκληση της οικογένειας είναι όπως, αντί στεφάνων, γίνονται εισφορές στο Ίδρυμα Αροδαφνούσα.

Η διεύθυνση και το προσωπικό του Καναλιού 6 εκφράζουν  ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του αγαπητού  συναδέλφου.

Το μήνυμα της Κυβέρνησης:

«Συγκλονισμό προκαλεί η είδηση του θανάτου του Γιώργου Δεληγιάννη, δημοσιογράφου στο ραδιοσταθμό Άστρα και στο συγκρότημα «Διάλογος». Ο θάνατος του αποτελεί απώλεια για τον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Αιωνία του η μνήμη. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του», αναφέρει μέσω γραπτής δήλωσης ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Ανδρέας Ιωσήφ.

Στο δικό του μήνυμα ο Σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας Βίκτωρας Παπαδόπουλος, έγραψε: Δεν υπάρχουν λόγια όταν χάνεται άδικα ένας νέος άνθρωπος. Πόσο δε όταν πρόκειται για ένα αδαμάντινο χαρακτήρα , συνεπή και με υψηλό αίσθημα ευθύνης και ικανότητες συνάδελφο.  Καλό ταξίδι φίλε Γιώργο . Κουράγιο στην οικογένεια του