Την αγανάκτησή τους εκφράζουν με τη σημερινή δίωρη στάση εργασίας, οι εργαζόμενοι στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.  Αφορμή, στάθηκε πρόσφατο περιστατικό βίας εις βάρος γιατρού εν ώρα καθήκοντος στο ΤΑΕΠ

Η στάση εργασίας πραγματοποιήθηκε από τις 9 μέχρι τις 11 το πρωί, χωρίς να επηρεάζεται η εξυπηρέτηση των ασθενών. Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ, Σωτήρης Κούμας απέδωσε τα περιστατικά βίας σε βάρος του προσωπικού τους «στα λανθασμένα μηνύματα που εκπέμπονται για τα δημόσια νοσηλευτήρια και τους λειτουργούς τους».   Κάλεσε τους αρμόδιους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και πέραν της αστυνόμευσης “να στηρίξουν τα νοσηλευτήρια σφαιρικά”.

Ο Β. Οργανωτικός Γραμματέας & Εκ. Τύπου της ΠΑΣΥΝΟ Θεόδωρος Πετέλης ανέφερε πως κανείς δεν έχει καταφέρει να λύσει το πρόβλημα με τις επιθέσεις στη ρίζα του.  Όπως είπε, ” αυτή κατάσταση θα συνεχιστεί” και καλεί τον ΟΚΥΠΥ να προστατεύσει τους λειτουργούς υγείας και να τους παράσχει ασφάλεια. 

Από πλευράς του ο  διευθυντής των νοσηλευτηρίων Λεμεσού και Πάφου του ΟΚΥΠΥ Χρίστος Νικολάου καταδίκασε το περιστατικό και ανέφερε  ότι θα μελετηθεί  τι μπορεί  επιπλέον  να γίνει για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο. Πρόσθεσε πως γίνεται έρευνα και σε συνεργασία με την Αστυνομία στην οποία  θα εξεταστεί τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατευτούν αποτελεσματικότερα οι εργαζόμενοι.

Το περιστατικό καταδίκασε και ο  ΟΚΥπΥ, κάνοντας λόγο για πράξεις βίας ενάντια σε επαγγελματίες υγείας που βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή για να σώσουν ανθρώπινες ζωές. «Παρόλο ότι, ο Οργανισμός λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα για την ασφάλεια του ιατρικού, νοσηλευτικού, παραϊατρικού και άλλου προσωπικού που εργάζεται στα νοσηλευτήρια του, διαφαίνεται δυστυχώς, ότι μια μεμονωμένη μερίδα πολιτών με τις πράξεις της, ασεβεί σε βάρος των επαγγελματιών υγείας που δίνουν καθημερινά τον καλύτερο τους εαυτό για να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας», αναφέρει σε ανακοίνωσής του ο ΟΚΥπΥ.

Εκτός από το προσωπικό των Πρώτων Βοηθειών στο Νοσοκομείο Λεμεσού σε δίωρη στάση εργασίας από τις 9 μέχρι τις 11 το πρωί κατήλθαν κι οι εργαζόμενοι στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου εις ένδειξη συμπαράστασης προς το προσωπικό του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού. Όπως αναφέρουν, «το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θέλει να συμπαρασταθεί με τον τρόπο αυτό στους συνάδελφους τους στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού για τον ξυλοδαρμό ιατρού και νοσηλευτών».