Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον απερχόμενο Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αδάμο Αδάμου.
Μετά τη συνάντηση, ο κ. Αδάμου δήλωσε στους δημοσιογράφους, μεταξύ άλλων, ότι «σήμερα έκανα την καθιερωμένη εθιμοτυπική επίσκεψη για να αποχαιρετήσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» και πρόσθεσε ότι «μιλήσαμε για τη Βουλή και για τις διαδικασίες για την εκλογή του νέου Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων».
Ερωτηθείς ο κ. Αδάμου είπε ότι δεν συζήτησαν οτιδήποτε άλλο.
Κληθείς να πει αν αποχωρεί από την πολιτική ζωή, ο κ. Αδάμου είπε ότι «όταν έχεις υπηρετήσει 20 χρόνια από τα έδρανα της Βουλής και της Ευρωβουλής μπορεί να φεύγεις από το βουλευτικό αξίωμα, αλλά από εκεί και πέρα είσαι ενεργός πολιτικά πολίτης. Ο καθένας βλέπει τι κάνει μετά, πώς θα συμμετέχει σε αυτό. Μην ξεχνάτε ότι ως γιατρός ήμουν πρόεδρος φιλανθρωπικών οργανώσεων, πρόσφερα πάρα πολλά στον τομέα αυτό και ίσως να θέλω να συνεχίσω να προσφέρω» στον τομέα αυτό.
Ερωτηθείς αν του έχει γίνει οποιαδήποτε συγκεκριμένη πρόταση, ο κ. Αδάμου απάντησε αρνητικά.
Σε ό,τι αφορά τις διεργασίες για την εκλογή νέου Προέδρου της Βουλής, ο κ. Αδάμου είπε «ας ελπίσουμε ότι σήμερα θα καταλήξουμε σε ένα κοινά αποδεκτό» υποψήφιο για την Προεδρία της Βουλής, προσθέτοντας ότι θεωρεί πως αυτός θα εκλεγεί κατά πλειοψηφία «διότι ομόφωνα δεν νομίζω».
Πρόσθεσε, επίσης, ότι ο Πρόεδρος της Βουλής πρέπει να έχει έγνοια του το καλώς νοούμενο συμφέρον του πολίτη και κανενός άλλου, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να δρα πάντοτε προς όφελος των πολιτών.