Σε κλείσιμο του 14ου δρόμου, του παλιού δρόμου δηλαδή Λεμεσού – Πάφου, θα προχωρήσουν την ερχόμενη Δευτέρα στις 9 το πρωί οι κάτοικοι της Επισκοπής ως πρώτο μέτρο αντίδρασης για την μη ικανοποίηση χρόνιων αιτημάτων τους.

Σε ανακοίνωση του ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Λεύκιος Προδρόμου αναφέρει ότι για την κοινότητα η λήψη δυναμικών μέτρων θα αποτελεί πλέον πολιτική της, αφού δεν εισακούονται από τους αρμοδίους εδώ και χρόνια.

Όσον αφορά στα έργα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα στην περιοχή της Επισκοπής, ο κοινοτάρχης αναφέρει ότι η σύνδεση του υπεραστικού δρόμου Λεμεσού – Πάφου με κυκλικό κόμβο με την κοινότητα, παρά τις υποσχέσεις ότι αυτό θα υλοποιείτο εδώ και χρόνια, παραμένει σε εκκρεμότητα και μεταφέρεται από χρόνο σε χρόνο.

Αναφορικά με το ρυθμιστικό σχέδιο για τον 14ο δρόμο το οποίο αποτελεί αντισταθμιστικό έργο για τη λειτουργία του Σταθμού Αφαλάτωσης, ενώ η κοινότητα επωμίσθηκε ένα σημαντικό ποσό για αποτύπωση του δρόμου και ετοιμάστηκε το τελικό σχέδιο εδώ και χρόνια, το έργο μπήκε στο περιθώριο με διάφορες δικαιολογίες.

Παράλληλα το κοινοτικό συμβούλιο επισημαίνει ότι το κράτος έχει προχωρήσει στην παραχώρηση 200 περίπου οικοπέδων για αυτοστέγαση χωρίς όμως να προβεί στην κατασκευή οχετών για τα όμβρια ύδατα και πεζοδρομίων, με αποτέλεσμα η κοινότητα να επιφορτίζεται με επιπλέον προβλήματα.

Η Επισκοπή ζητά εξάλλου εδώ και χρόνια την επίσπευση των διαδικασιών για εκπόνηση μελέτης για την προστασία της παραλίας του Κουρίου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι εκκρεμεί ακόμα και η παραχώρηση ενός ποσού 200 χιλιάδων ευρώ προς την κοινότητα το οποίο είχε συμφωνηθεί να της δοθεί ως αντιστάθμισμα για τη λειτουργία του Σταθμού Αφαλάτωσης στην περιοχή της Επισκοπής.

Καταλήγοντας στην ανακοίνωση του ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου τονίζει ότι οι κάτοικοι της Επισκοπής είναι αποφασισμένοι να την υπερασπιστούν μέχρι τη δικαίωση των αιτημάτων της.