Στη δημιουργία δικού του προγράμματος στείρωσης γάτων, λόγω της αυξημένης ζήτησης κουπονιών στείρωσης αδέσποτων από φιλόζωους, προτίθεται να προχωρήσει ο Δήμος Λεμεσού.

Όπως ανέφερε στον σταθμό μας ο Προϊστάμενος των Υγειονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Λεμεσού, Δημήτρης Θεοτής, ο Δήμος απέστειλε στις κτηνιατρικές υπηρεσίες επιστολή για να εγκρίνει το αίτημά του, ενώ σημείωσε πως στόχος του δήμου με το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι να διαθέσει ακόμη 2 με 3 χιλιάδες ευρώ για να δοθούν στο κοινό πάνω από 50 κουπόνια για στείρωση αδέσποτων γάτων.

Αρχικά οι κτηνιατρικές υπηρεσίες απάντησαν αρνητικά στον Δήμο Λεμεσού, αναφέροντας ότι είναι αρμοδιότητά τους η στείρωση των γάτων, ωστόσο, με επιμονή του Δήμου ζητήθηκε από τις υπηρεσίες να σταλεί ξανά επιστολή και το αίτημα επανεξετάζεται.

Σημειώνεται ότι στην επαρχία Λεμεσού διατέθηκαν από τις κτηνιατρικές υπηρεσίες κουπόνια για στείρωση γάτων αξίας 15 χιλιάδων ευρώ.

Συγκεκριμένα, δόθηκαν από 12 στους 6 δήμους, δόθηκαν 4-6 σε 7 φιλοζωικές οργανώσεις και από τέσσερα στις κοινότητες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον.