Διορία μέχρι αύριο στον ανώτερο αξιωματικό της Αστυνομίας για να απαντήσει στις καταγγελίες

 

Έπιασε δουλειά ο νομικός Αχιλλέας Αιμιλιανίδης ο οποίος από χθες ανέλαβε το βαρύ φορτίο τις διερεύνησης των καταγγελιών της διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών Άννας Αριστοτέλους, για συνεργασία ανώτερου αξιωματικού της Αστυνομίας με βαρυποινίτη και προσπάθεια απόσπασης βίντεο, με προσωπικές της στιγμές με σκοπό να πληγεί η αξιοπρέπεια και ο επαγγελματισμός της.

Ο κ. Αιμιλιανίδης διορίστηκε χθες από τον Γενικό Εισαγγελέα ως ανεξάρτητος ποινικός ανακριτής και ανέλαβε να διερευνήσει σε διάστημα ενός μηνός, τα στοιχεία που κατέθεσαν στην Νομική Υπηρεσία οι δικηγόροι της κ. Αριστοτέλους και της συνεργάτιδας της ανώτερης λειτουργού των φυλακών Αθηνάς Δημητρίου.

Εάν από την έρευνα του ποινικού ανακριτή προκύψουν ποινικά αδικήματα, εναπόκειται στον Γενικό Εισαγγελέα να αποφασίσει πώς θα προχωρήσει. Ανάμεσα στα τεκμήρια είναι και τα μηνύματα που φέρεται να αντάλλαζε με βάση την καταγγελία, ο ανώτερος αξιωματικός της Αστυνομίας με τον βαρυποινίτη μέσω συγκεκριμένης εφαρμογής.

Στην επιστολή των δικηγόρων της Διευθύντριας των φυλακών, γίνεται λόγος για σοβαρή υπόθεση διαπλοκής και διαφθοράς.

Προβάλλεται επίσης η θέση ότι προκύπτει σωρεία ποινικών και πειθαρχικών αδικημάτων από τον αξιωματικό και εκφράζεται η άποψη ότι θα πρέπει να απέχει από τα καθήκοντα του.

Η κατά νόμον υπεύθυνη για το ζήτημα της διαθεσιμότητας του ανώτερου αξιωματικού είναι η Υπουργός Δικαιοσύνης.

Η κ. Στέφη Δράκου συνομιλώντας χθες με τον ανώτερο αξιωματικό της Αστυνομίας γνωστοποίησε την πρόθεση της να τον θέσει σε διαθεσιμότητα, με τον ίδιο να ζητά μία προθεσμία προκειμένου να παραθέσει την δική του θέση. Η προθεσμία αυτή δόθηκε μέχρι αύριο οπόταν και ο ανώτερος αξιωματικός της Αστυνομίας θα απαντήσει μέσω των δικηγόρων του.

Έχοντας ενώπιον της τα στοιχεία και από τις δύο πλευρές, η Υπουργός Δικαιοσύνης, θα αποφασίσει κατά πόσο θα τον θέσει σε διαθεσιμότητα.

Σε ό,τι αφορά τα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Γενικός Εισαγγελέας γνώριζαν πριν από ένα μήνα για την υπόθεση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος δήλωσε σήμερα στο κρατικό ραδιόφωνο ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ήταν ενήμερος για το πρόβλημα συνεργασίας μεταξύ της διεύθυνσης των Φυλακών και της Αστυνομίας, αλλά δεν ήταν εις γνώσιν του οι καταγγελίες της Διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών.
Όπως εξήγησε ο κ. Πελεκάνος, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έλαβε γνώση για τα τεκταινόμενα από τη στιγμή που η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας.