Ανενόχλητοι έδρασαν άγνωστοι οι οποίοι απέκοψαν πέντε πάσσαλους της ΑΗΚ και απέσπασαν τα εναέρια καλώδια τους, στο χωριό Άγιος Μάμας, στην επαρχία Λεμεσού.

Λειτουργός του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων, ανέφερε χθες στην ΑΗΚ, ότι η περιοχή δεν ηλεκροδοτείτο, και βοηθός επιστάτη μετέβη στην περιοχή, όπου διαπίστωσε πως πέντε πάσσαλοι της Αρχής είχαν αποκοπεί και έλειπαν τα εναέρια καλώδια.

Τη σκηνή επισκέφθηκε ο υπεύθυνος και μέλη του αστυνομικού σταθμού Λάνιας, ενώ από εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι οι πάσσαλοι είχαν αποκοπεί με βίαιο τρόπο και κλάπηκε εναέριο καλώδιο μήκους 900 μέτρων.

Κλήθηκαν, επίσης, μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού για λήψη αποτυπωμάτων και τεκμηρίων, για επιστημονικές εξετάσεις, ενώ η σκηνή φωτογραφήθηκε.

Βάσει εκτιμήσεων, η αξία των πέντε πασσάλων ανέρχεται στο ποσό των 2092 ευρώ, ενώ η αξία των καλωδίων που κλάπηκαν στις 4140 ευρώ.

Η κακόβουλη ζημιά στους πασσάλους και η κλοπή των καλωδίων ενδεχομένως να έγινε μεταξύ 15 με 17 Ιανουαρίου, χωρίς να μπορεί να γίνει ακριβής προσδιορισμός της ημερομηνίας και ώρας διάπραξης των αδικημάτων, καθώς οι συγκεκριμένες γραμμές ηλεκτροδοτούν μόνο μια απομονωμένη υδραντλία αρδευτικού σχεδίου.

Η εκπρόσωπος τύπου της ΑΗΚ Χριστίνα Παπαδοπούλου σε σημερινές τις δηλώσεις επεσήμανε ότι τέτοιες πράξεις θέτουν σε κίνδυνο τόσο την ζωή των δραστών όσο και του κοινού, και κάλεσε οποιονδήποτε διαπιστώνει ύποπτες κινήσεις κοντά σε σημεία της ΑΗΚ να προβαίνει σε καταγγελίες.