Εντατικό διάλογο με σκοπό την αναθεώρηση του θεσμού των εξετάσεων τετραμήνων σε όλα τα σχολεία αρχίζει η νέα κυβέρνηση.

Αυτό τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης σε απαντητική επιστολή του για το θέμα, προς τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου.

Στόχος της κυβέρνησης, τονίζεται στην επιστολή, θα είναι αφενός η μείωση της βαρύτητας της εξέτασης των τετραμήνων για τη φετινή χρονιά, κάτι που θα επιχειρηθεί να ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα. Αφετέρου, θα υποβληθεί νέα ολοκληρωμένη πρόταση για τις εξετάσεις της επόμενης χρονιάς, εντός του ερχόμενου Ιουνίου.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ενημερώνει στην επιστολή του ότι το θέμα των εξετάσεων τετραμήνων και ευρύτερα της αξιολόγησης των μαθητών σε όλο το εύρος του εκπαιδευτικού συστήματος, αποτελεί βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Εκφράζει τη βεβαιότητα πως η αξιολόγηση, με παιδαγωγικές μεθόδους, είναι αναγκαίο και χρήσιμο εργαλείο για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, ωστόσο συμφωνεί με τον κ. Στεφάνου, ότι οι εξετάσεις τετραμήνων, όπως εφαρμόστηκαν στην πράξη, δεν φαίνεται να εξυπηρετούν τους στόχους για τους οποίους είχαν θεσμοθετηθεί.

Για το λόγο αυτό, έχει ζητήσει από την Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας να προχωρήσει άμεσα σε εντατική διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με στόχο την αποτίμηση της υλοποίησης του θεσμού και τη λήψη διορθωτικών μέτρων, ώστε να λειτουργούν προς όφελος των μαθητών, των μαθητριών και ευρύτερα του δημόσιου σχολείου.

Η Υπουργός Παιδείας Αθηνά Μιχαηλίδου αφού επιστρέψει από τις Βρυξέλλες όπου θα συμμετέχει στις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Παιδείας της ΕΕ , θα έχει συναντήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, εκπαιδευτικές οργανώσεις, οργανωμένους γονείς και το μαθητικό κίνημα.

Οι συναντήσεις αναμένεται να αρχίσουν από την ερχόμενη Πέμπτη, με προτεραιότητα να προκύψει μια λύση για την βαρύτητα των εξετάσεων τετραμήνων για την φετινή χρονιά. Όπως πληροφορούμαστε κοινή πρόταση για βελτιώσεις στις εξετάσεις τετραμήνων, ετοιμάζονται να αποστείλουν στο Υπουργείο Παιδείας η Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης και η ΟΕΛΜΕΚ.