Θα κινήσω γη και ουρανό ώστε το έργο της τηλεδιοίκησης στους σιδηροδρόμους να ολοκληρωθεί το συντομότερο τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τοποθέτησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο ασχολείται αποκλειστικά με το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο κύριος Μητσοτάκης στην εισαγωγική του ομιλία επανέλαβε ακόμη μια φορά την δημόσια συγνώμη του για το δυστύχημα και υπογράμμισε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη.

Ανέφερε ακόμα ακόμα ότι θα υπάρξει οικονομική και ηθική στήριξη των θυμάτων.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε ότι η τεχνολογία θα τους είχε βοηθήσει να αποτρέψουν το αδιανόητο, και πρόσθεσε ότι θα λειτουργεί σε λίγους μήνες το σύστημα τηλεδιοίκησης επισημαίνοντας ότι δεν πρόφτασαν να το εγκαταστήσουν πριν συμβεί το κακό.

Δεσμεύτηκε επίσης ότι την άλλη εβδομάδα θα υπάρχουν δεσμευτικά χρονοδιαγράμματα και μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα έχει τελειώσει το έργο της τηλεδιοίκησης.

Τόνισε ότι όλοι φταίνε ενώ όπως είπε τον επιμερισμό των ευθυνών θα τον κάνει η δικαιοσύνη.

Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε για απόλυτη διαφάνεια στην έρευνα ενώ είπε θα υπάρξει άμεση δρομολόγηση ενεργειών για τη βελτίωση των σιδηροδρόμων.

Ο Υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος και για τα θέματα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης ενημερώνει αυτή την ώρα για την αυτοψία που έκανε σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη σε υποδομές, μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Στο μεταξύ, συνολικά δεκατέσσερις τραυματίες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο της Λάρισας.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, επτά άτομα νοσηλεύονται στις εντατικές μονάδες, εκ των οποίων τα τέσσερα έχουν αποσωληνωθεί.

Άλλα επτά άτομα, τα οποία βρίσκονται σε απλές κλίνες, αναμένεται τις επόμενες ημέρες να λάβουν εξιτήριο και να επιστρέψουν στα σπίτια τους.