Επίσκεψη στο ολοήμερο δημοτικό σχολείο «Πεύκιος Γεωργιάδης» στον Στρόβολο πραγματοποίησε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, απαντώντας σε δεκάδες ερωτήματα των παιδιών, αφού η παιδεία όπως είπε, βρίσκεται στις προτεραιότητες της διακυβέρνησης του.

Σε δηλώσεις που ακολούθησαν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι στόχος είναι να διευρυνθεί ο θεσμός του ολοήμερου σχολείου, καθολικά στην δημοτική εκπαίδευση.

Πιλοτικά, όπως είπε θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να διευρυνθεί ο θεσμός και στην Μέση εκπαίδευση.

Ζήτησε από την Υπουργό Παιδείας όπως είπε, να ετοιμάσει για τον σκοπό αυτό ένα, σημείωμα με λύσεις, ώστε μέσα από χρονοδιαγράμματα να αντιμετωπιστούν οι όποιες προκλήσεις, με στόχο να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα των ολοήμερων σχολείων.
Απαντώντας σε ερώτηση για την κριτική που του ασκείται για το θέμα των τετραμήνων και το γεγονός ότι δεν μίλησε ξεκάθαρα για κατάργηση τους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέδειξε ότι μετά την κατάργηση των τετραμήνων πρέπει να υπάρχει κάτι άλλο.

Ανακοίνωσε ότι τα νομικά ζητήματα που προκύπτουν, θα συζητηθούν σε συνάντηση που θα έχει το απόγευμα με τον Γενικό και Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα.

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό ο Πρόεδρος ανέφερε ότι δεν μπορούμε να χάνουμε χρόνο για σπάσιμο του αδιεξόδου. Είναι θετική ένδειξη, πρόσθεσε, το ενδιαφέρον που επιδεικνύει το τελευταίο διάστημα ο διεθνής παράγοντας. Ανέφερε ότι η σημερινή του συνάντηση με τον κ. Στιούαρτ θα είναι προπαρασκευαστική της συνάντησης που θα γίνει με την Αναπληρώτρια Γενική Γραμματές των Ηνωμένων Εθνών Ρόζμαρι Ντι Κάρλο.

«Ο δικός μας στόχος» τόνισε είναι η ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ για το Κυπριακό, πάντα εντός του πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών. Ανέφερε ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ θα βρεθεί και θα μιλήσει στις Βρυξέλλες αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει προκαθορισμένο ραντεβού για συνάντηση.