Να σταματήσει κάθε προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο ζήτησε ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, κατά τη διάρκεια των κοινών του δηλώσεων με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια, μετά τη συνάντηση που είχαν στην Αθήνα.

Ο κ. Μάας τόνισε ότι και η παραμικρή σπίθα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου είναι ικανή να προκαλέσει καταστροφή και υπογράμμισε ότι η Γερμανία υποστηρίζει με όλες της τις δυνάμεις τη διαδικασία διαλόγου στη βάση του Διεθνούς Δικαίου.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι τόσο η χώρα του, όσο και η Ευρωπαϊκή `Ένωση, στέκονται με αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και σημείωσε ότι θα συνεχίσει τις επαφές του με στόχο τον διάλογο και την επίλυση των ζητημάτων στη βάση του Διεθνούς Δικαίου.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Δένδιας υπογράμμισε ότι η εμμονή της Τουρκίας στην παραβατικότητα δεν οδηγεί πουθενά και συμπλήρωσε ότι «αντί για κινήσεις αποκλιμάκωσης από την Τουρκία, βλέπουμε νέες προκλήσεις». Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι οι κινήσεις της Τουρκίας υπονομεύουν τη σταθερότητα στην περιοχή και παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο και επανέλαβε ότι η κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ανατολική Μεσόγειο αφορά ολόκληρη την Ευρώπη. «Πολλοί μας συνιστούν διάλογο. Όμως διάλογος δεν υφίσταται υπό το καθεστώς των απειλών», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι το πρωί της Τρίτης, ο Χάικο Μάας πραγματοποίησε συνάντηση και με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της οποίας συμφωνήθηκε η ανάγκη για κινήσεις αποκλιμάκωσης της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε, επίσης, με τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.