Η άμεση κινητοποίηση ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων απέτρεψε τα χειρότερα αφού έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η δασική πυρκαγιά που ξέσπασε σε περιοχή των Πλατρών και απειλούσε το δάσος Τροόδους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Δασών, η φωτιά εκδηλώθηκε στις 12 το μεσημέρι στην τοποθεσία «Καρούδες» της κοινότητας Κάτω Πλατρών και τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 13:40.

«Λόγω της επικινδυνότητας του σημείου έναρξης της πυρκαγιάς, κινητοποιήθηκαν άμεσα ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο στις 13:40, αφού έκαψε έκταση 2,5 εκταρίων ιδιωτικής γης με δασική βλάστηση», αναφέρει η ανακοίνωση.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 45 άτομα του Τμήματος Δασών με 11 πυροσβεστικά οχήματα, 12 άτομα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα και 15 άτομα της Πολιτικής Άμυνας με τρία οχήματα.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς συνέδραμαν επίσης δυο προωθητές γαιών, καθώς και τα δυο αεροσκάφη του Τμήματος Δασών μαζί με τα δυο μισθωμένα αεροσκάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας και ένα μισθωμένο ελικόπτερο.

Εξαιτίας της εγγύτητας της πυρκαγιάς σε οικίες και υποστατικά, πραγματοποιήθηκε προληπτική εκκένωση τους, προστίθεται.

Τα ακριβή αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνώνται.

Πηγή: ΚΥΠΕ