Όπως αναμενόταν ραγδαίες εξελίξεις προέκυψαν στην υπόθεση του 38χρονου Αζέρου, o οποίος κρατείται ως ύποπτος για σχεδιασμό εγκληματικής ενέργειας εναντίον Ισραηλινών επιχειρηματιών στη Λευκωσία.

Οι Αστυνομικές αρχές μετά από αξιολόγηση μαρτυριών, προχώρησαν το πρωί σε δύο νέες συλλήψεις προσώπων 25 και 32 χρόνων, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των συλληφθέντων σε τέσσερις.

Το πρωί, μέλη της Αστυνομίας συνέλαβαν στη Λεμεσό ένα πρόσωπο ηλικίας 25 ετών με καταγωγή από το Πακιστάν.

Η τρίτη κατά σειρά σύλληψη που σχετίζεται με την υπόθεση έγινε σε διαμέρισμα στο οποίο διαμένει ο συλληφθείς. Εντός του διαμερίσματος εντοπίστηκαν και άλλοι δυο ομοεθνείς του, οι οποίοι ωστόσο δεν συνελήφθησαν καθώς δεν προκύπτει οτιδήποτε μεμπτό εναντίον τους.

Λίγες ώρες αργότερα ακολούθησε και τέταρτη σύλληψη αλλοδαπού 32 χρόνων η οποία έγινε επίσης σε διαμέρισμα στην Λεμεσό.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση των συμβολαίων θανάτου, τελούν υπό κράτηση ο 38χρονος Αζέρος καθώς και ένας 27χρονος από το Πακιστάν ο οποίος συνελήφθη ως πιθανός συνεργάτης του.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που εντοπίστηκαν στα τρια κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή του Αζέρου, αποτελούν καθοριστικό παράγοντα, ώστε να ξετυλιχθεί το κουβάρι της όλης υπόθεσης. Οι ανακριτές εντόπισαν, σύμφωνα με πληροφορίες, δεδομένα διαδρομών που ακολουθούσαν συγκεκριμένα πρόσωπα που φέρονται να παρακολουθούνταν στην Λευκωσία και σε άλλες επαρχίες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν και νέες συλλήψεις εντός των επόμενων ωρών ή ημερών, καθώς χθες αργά το απόγευμα ο 38χρονος Αζέρος βρέθηκε στο Αρχηγείο Αστυνομίας όπου ανακρίθηκε για περισσότερο από δύο ώρες, σε σχέση με τα υπό διερεύνηση στοιχεία.

Ο 38χρονος προέβαλε τους δικούς του ισχυρισμούς οι οποίοι διερευνώνται. Οι ανακριτές της υπόθεσης αξιολογούν μαρτυρίες, τις οποίες εξασφάλισαν τις προηγούμενες ημέρες και αναμένεται ότι θα βοηθήσουν στην περεταίρω διαλεύκανση της υπόθεσης.