«Νιώθω δικαιωμένος. Η δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος της», δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου Χρυσόστομος, τον οποίο το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας Άμμοχώστου, που συνεδρίασε σήμερα στη Λάρνακα, αθώωσε και απάλλαξε από την κατηγορία του βιασμού που αντιμετώπιζε.

Η υπόθεση της κατηγορούσας αρχής, αναφέρει το Κακουργιοδικείο σε ανακοίνωση, στηριζόταν στη μαρτυρία της προπονούμενης η οποία δεν έγινε αποδεκτή και απορρίφθηκε αφού αυτή περιέπεσε σε πολλές αντιφάσεις, ψέματα και αλλοπρόσαλλους ισχυρισμούς σε ουσιαστικά, κύρια και καίρια σημεία.

Η ακροαματική διαδικασία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών για σκοπούς προστασίας της ταυτότητας της παραπονούμενης.

Εξερχόμενος από τη δικαστική αίθουσα, ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου Χρυσόστομος συγκινημένος, με δυσκολία και με τρεμάμενη φωνή, δήλωσε στο ΚΥΠΕ «νιώθω δικαιωμένος. Η δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος της».

Ο Μιχάλης Πικής, συνήγορος υπεράσπισης του Μητροπολίτη τέως Κιτίου Χρυσόστομου, εκ μέρους του πελάτη του δήλωσε πως ο πελάτης του αισθάνεται πλήρως δικαιωμένος με τη σημερινή αθωωτική απόφαση του Κακουργιοδικείου.

Ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου, συνέχισε ο κ. Πικής, έχει αθωωθεί και απαλλαγεί από την κατηγορία του βιασμού την οποία αντιμετώπιζε.

Το Κακουργιοδικείο, μέσα από μια εξονυχιστική ανάλυση της μαρτυρίας, έκρινε την παραπονούμενη καθόλα αναξιόπιστη, διαπιστώνοντας ότι περιέπεσε σε καίριες αντιφάσεις, προέβαλε ψευδείς ισχυρισμούς τόσο στην κατάθεση της όσο και σε όσα είπε σε άλλους μάρτυρες και σε τηλεοπτική εκπομπή, αντιπαραβαλλόμενα μεταξύ τους, κατέληξε ο κ. Πικής.