Μεγαλώνει το cluster στο Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Παντελεήμονα στη Λεμεσό που έκλεισε λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας αφού ολοκληρώθηκε η ιχνηλάτηση, εντοπίστηκαν μέχρι στιγμής από τον χώρο του σχολείο 35 κρούσματα που αφορούν τόσο μαθητές όσο και προσωπικό.

Στην πρώτη τάξη που βρέθηκαν κρούσματα εντοπίστηκαν 12 κρούσματα και διαφάνηκε ότι η διασπορά έγινε εντός της τάξης.

Σε σχέση με κρούσματα που εντοπίστηκαν σε άλλα τμήματα, η μετάδοση έγινε εξωσχολικά, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου στην οποία επισημαίνεται ότι κάποια από τα παιδιά της τάξης με τη συρροή των 12 κρουσμάτων έχουν αδέρφια σε άλλες τάξεις ή είναι φίλοι ή συμμετέχουν σε εξωσχολικές εκπαιδευτικές και κοινωνικές δραστηριότητες.

Το Υπουργείο ξεκαθαρίζει ότι η αλυσίδα κρουσμάτων δεν προέκυψε από πάρτι, όπως είχε λεχθεί και αναφέρει ότι φαίνεται ότι κάποια άτομα από την αλυσίδα, ενώ είχαν συμπτώματα πήγαν στο σχολείο.

Το σχολείο θα επαναλειτουργήσει τη Δευτέρα και έχουν δοθεί σχετικές οδηγίες από το Υπουργείο.

Συγκεκριμένα τα παιδιά και το προσωπικό του σχολείου που αξιολογήθηκαν ως στενές επαφές και έχουν λάβει οδηγίες αυτοπεριορισμού, θα παραμείνουν σε περιορισμό μέχρι το πέρας του χρονικού διαστήματος που απαιτείται.

Όλοι οι μαθητές και το προσωπικό θα υποβληθούν εντός του Σαββατοκύριακου σε εξέταση PCR μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας.

 Όσα άτομα δεν δηλώθηκαν ως στενές επαφές θα επιστρέψουν στο σχολείο τη Δευτέρα και στην είσοδο του σχολείου θα υπάρχει κινητή μονάδα δειγματοληψίας για τη διενέργεια rapid test σε όλους.

Όσοι εντοπιστούν θετικοί, θα επιστρέφουν στο σπίτι και θα ακολουθηθεί το πρωτόκολλο για τα θετικά περιστατικά COVID.

Τέλος το Υπουργείο έχει προβεί σε αυστηρές συστάσεις για πιο αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στο σχολείο.