Σε κλήσεις για τρεις πυρκαγιές ανταποκρίθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου από τη 1 το μεσημέρι της Παρασκευής, μέχρι και τις 3 το απόγευμα, σύμφωνα με ανάρτηση του Υπεύθυνου Επικοινωνίας της Υπηρεσίας, Αντρέα Κεττή, στο Twitter.

Μέχρι τις 3:00 μ.μ. η Πυροσβεστική είχε κατασβήσει τις δύο από τις τρεις πυρκαγιές, σε περιοχές της υπαίθρου της επαρχίας Λευκωσίας.

Σύμφωνα με τον κ. Κεττή, στις 13.07 η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε για πυρκαγιά στην περιοχή Κοινότητας Εργατών, σε τρία δεκάρια από ξηρά χάρτα και αριθμό ελιόδεντρων Για την κατάσβεση ανταποκρίθηκαν δύο πυροσβεστικά οχήματα από Σταθμούς της Λευκωσίας.

Λίγο αργότερα, στις 13:11 άλλη πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Αγίου Ιωάννη Μαλούντας, σε τρία εκτάρια σε ξηρά χόρτα και καλαμιές. Για την κατάσβεση ανταποκρίθηκαν δύο πυροσβεστικά οχήματα από Σταθμούς της Λευκωσίας.

Επίσης, δυνάμεις τις Πυροσβεστικής, με τέσσερα οχήματα από Σταθμούς της Λευκωσίας και δύο πυροσβεστικά του Τμήματος Δασών, με τη συνδρομή ομάδας οργανωμένου εθελοντικού συνόλου, έσπευσαν για την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κοίτη ποταμού παρά την Κοινότητα Μένοικο της Επαρχίας Λευκωσίας.

Η πυρκαγιά έκαψε ξηρά χόρτα, ελαιόδενδρα και σπαρτά, ενώ στις 3:00 μ.μ. οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατέβαλλαν ακόμα προσπάθειες για την κατάσβεσή της.

Πηγή: ΚΥΠΕ