Σε 7-8 σημεία συνεχίζεται η πυρκαγιά, που ξέσπασε από άγνωστα αίτια στη 1 το μεσημέρι στην περιοχή του Λιμνίτη και ακόμη δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Από αέρος, όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, συμβάλλει ένα ελικόπτερο των «δυνάμεων ασφαλείας», ενώ ζητήθηκαν ελικόπτερα από τις Βρετανικές Βάσεις και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Σύμφωνα με τον «υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ», Χουσεϊν Τζαχίογλου στη μάχη έχουν ριχθεί και δυνάμεις της «πολιτικής άμυνας» εκτός από την «πυροσβεστική».

Είναι δύσκολη η παρέμβαση γιατί η φωτιά βρίσκεται σε απότομο και ψηλό σημείο, πρόσθεσε λέγοντας ότι ένα ελικόπτερο ήταν καθ’ οδόν από την Τουρκία και ζητήθηκε ελικόπτερο από την «ελληνοκυπριακή διοίκηση», όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο «διευθυντής» του «τμήματος δασών», Σαλίχ Γκιουνές ανέφερε στο τ/κ «πρακτορείο ειδήσεων» ότι η φωτιά ξέσπασε στα νότια του Λιμνίτη, αλλά ακόμη δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο. Επιχειρούν επίγειες δυνάμεις, είπε, και το ελικόπτερο των «δυνάμεων ασφαλείας». Επανέλαβε ότι οι δυνατοί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ