Ένα νέο περιστατικό κορωνοϊού από σύνολο 1.287 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκε σήμερα στην Κύπρο, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στα 917.

Το κρούσμα εντοπίστηκε από σύνολο 583 εργαστηριακών διαγνώσεων που έγιναν σε εργαζόμενους στο λιανικό εμπόριο και στα εργοτάξια.

Στην καθιερωμένη ανακοίνωση, ο δρ Λεόντιος Κωστρίκκης, εξέφρασε ιδιαίτερη ικανοποίηση για τα αποτελέσματα, διαβεβαιώνοντας ότι η επιστημονική ομάδα βλέπει πολύ σχολαστικά το ζήτημα της επιστροφής των μαθητών.

Σχετικά με τα δύο κρούσματα σε Λύκειο στην Αραδίππου, ο δρ Κωστρίκκης είπε πως δεν αποκλείεται να προήλθαν από προηγούμενες λοιμώξεις στην περιοχή.

Ο δρ Μάριος Λοΐζου, ανέφερε πως 4 πρόσωπα νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς, ένα από τα οποία στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

3 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ του ΓΝ Λευκωσίας, ενώ σε θάλαμο άλλου νοσηλευτηρίου νοσηλεύεται ένα μόνο επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Ο δρ Λοΐζου, αναφερόμενος στη νόσο καβασάκι, τόνισε ότι υπάρχει εμβόλιο και πως στην Κύπρο υπήρξε ένα μόνο περιστατικό σε παιδί, το οποίο έλαβε εξιτήριο από το Μακάρειο Νοσοκομείο.