Τρίωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν σήμερα από τις 8 μέχρι τις 11 το πρωί στα δημόσια νοσηλευτήρια και κέντρα υγείας η ΠΑΣΥΚΙ και ο Κλάδος Ιατρών και Κλινικών Διευθυντών ΠΑΣΥΔΥ.

Οι συντεχνίες έδωσαν το πρωί διάσκεψη τύπου στην οποία αναφέρθηκαν στους λόγους που προχώρησαν σε απεργία και τόνισαν ότι ήθελαν να στείλουν σαφή μηνύματα προς τον ΟΚΥπΥ.
Οι συντεχνίες των γιατρών, σημείωσαν πως δεν πρόκειται να κλιμακώσουν περαιτέρω τα μέτρα αν συμφωνηθούν όσα αποφασίστηκαν χθες με τον Υπουργό Υγείας.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε ότι θα δημιουργηθούν τρεις επιτροπές, οι οποίες θα απασχολούνται με θέματα που αφορούν τα απογευματινά ωράρια, τις δομές και τα οικονομικά και θα εφαρμόσουν τα μέτρα που απαιτούνται για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι γιατροί.

Στις επιτροπές θα διοριστούν άτομα από το Υπουργείο Υγείας, τον ΟΚΥπΥ και τις Συντεχνίες.
Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της διαμαρτυρίας, ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ, Σωτήρης Κούμας, εξέφρασε την ελπίδα πως έλαβαν αυτοί που έπρεπε τα μηνύματα καθώς η τρίωρη στάση είχε στόχο να σταλούν μηνύματα και όχι για να ταλαιπωρήσουν τον κόσμο όπως υποστηρίζει ο ΟΚΥπΥ.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Κλάδου ιατρών της ΠΑΣΥΔΥ, Μωυσής Λάμπρου επεσήμανε πως θέλουν από τον ΟΚΥπΥ να είναι παρών σε ένα γόνιμο διάλογο.