Έντονη δράση σε όλες τις επαρχίες είχε αναπτύξει ο 50χρονος που εξαπάτησε αρκετούς πολίτες παρουσιαζόμενος ως ηθοποιός ή παραγωγός ταινιών, στον οποίο επιβλήθηκε χθες ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών απο Δικαστήριο στην Πάφο.

Η Αστυνομία Πάφου προχώρησε στην σύλληψη του 50χρονου μετά από καταγγελίες ότι κατάφερνε να αποσπά χρηματικά ποσά υποσχόμενος στα θύματά του ότι θα τους βοηθούσε να αναδείξουν το ταλέντο τους στην υποκριτική.

Σε άλλες περιπτώσεις ο επονομαζόμενος και «ηθοποιός» κατάφερε να αποσπάσει μικρά χρηματικά ποσά από πολίτες σε διάφορες επαρχίες αναφέροντας ότι αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες και χρειαζόταν τα χρήματα για το άρρωστο παιδί του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του σταθμού μας, στη Λάρνακα εκκρεμούν σε βάρος 50χρονου 3 υποθέσεις απόσπασης χρημάτων, μία υπόθεση απόπειρας απόσπασης αγαθών και μία περίπτωση ενοικίασης οχήματος, που παρέλειψε να επιστρέψει.

Για τις υποθέσεις αυτές είτε συνεχιζεται η διερεύνηση, είτε βρίσκονται καθ’ οδόν για άσκηση ποινικής δίωξης.

Ο 50χρονος έχει κατηγορηθεί και για κλοπή οχήματος στην Λευκωσία, που επίσης αφορά ενοικιάση και μη επιτροφή του.

Στη Λεμεσό καταγγέλθηκε μία υπόθεση που αφορούσε  επαιτία το 2022, για την οποία έγιναν στον 50χρονο συστάσεις από την Αστυνομία.

Εκτιμάται ότι υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις στις οποίες εμπλεκεται που δεν έχουν καταγγελθεί, λόγω του ότι αποσπούσε μικροποσά από τα θύματα του.

Στη δράση του εν λόγω προσώπου που εμφανιζόταν ως Κυριάκος, (που είναι και το πραγματικό του όνομα) αναφέρθηκε ακροάτρια στην πρωϊνη ενημερωτική εκπομπή στο Κανάλι 6.