Οι επόμενες χαλαρώσεις της κυβέρνησης αναμένεται να αποφασιστούν την ερχόμενη Τετάρτη, στη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

Όπως όλα δείχνουν, προχωράμε με άνοιγμα των γυμνασίων και των δημοτικών σχολείων στη Λεμεσό.

Οι επιδημιολόγοι, σύμφωνα με πληροφορίες, εισηγούνται αύξηση του αριθμού μαθητών με φυσική παρουσία σε φροντιστήρια, μικρή αύξηση του αριθμού ατόμων σε γυμναστήρια και επανέναρξη αγώνων ατομικών αθλημάτων.

Άγνωστο παραμένει το τι θα γίνει με την νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, με την αποστολή των γραπτών μηνυμάτων αλλά και των συναθροίσεων σε οικίες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνονται σκέψεις τα sms να γίνουν τρία κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Οι νέες χαλαρώσεις θα έχουν ισχύ μέχρι τα μέσα Απριλίου.  Όλοι προκρίνουν ότι δεν πρέπει να γίνουν μεγάλες χαλαρώσεις.

Η λέκτορας της παιδιατρικής, Ζωή Δωροθέα Πανά, μιλώντας στην τηλεόραση του Aντένα, ανέφερε ότι όλοι πρέπει να αντιληφθούν ότι διανύουμε το τρίτο κύμα της πανδημίας, με μια μεγαλύτερη μεταδοτικότητα του ιού.

Η επιδημιολογική εικόνα είναι ρευστή ακόμη, επεσήμανε και μέχρι να θωρακιστεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού με τα εμβόλια, χρειάζεται ακόμα προσοχή.

Αναμένεται νέα μεγάλη παραλαβή των εμβολίων

Άρχισε το πρωί η διαδικασία διευθέτησης ραντεβού για εμβολιασμό κατά της COVID-19, για τα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη και Σοβαρή Παχυσαρκία.  

Μέχρι τις 11 το πρωί είχαν διευθετηθεί 6 χιλιάδες ραντεβού. Η πύλη εμβολιασμού για αυτές τις κατηγορίες θα παραμείνει ανοικτή μέχρι την Πέμπτη 1η Απριλίου στις 7 το απόγευμα.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς έχει αναβαθμιστεί, ενώ έχει απλοποιηθεί η διαδικασία εισόδου στην Πύλη Εμβολιασμού, ώστε να διευκολύνονται οι πολίτες που επιθυμούν να προγραμματίσουν ραντεβού.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί νέα κατηγορία από ευπαθείς ομάδες για να κλείσουν τα ραντεβού τους για εμβολιασμό.

Τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ανοίξει και η πύλη εμβολιασμού για άτομα άνω των 65 ετών.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο τύπου του Υπουργείου Υγείας, Μαργαρίτα Κυριάκου, αυτή την εβδομάδα αναμένεται παραλαβή μεγάλου αριθμού εμβολίων και από τις 3 εταιρείες.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να φθάσουν 11 700 δόσεις από την Pfizer, 4500 χιλιάδες από την AstraZeneca και 7000 από την Monderna.

Για αντιμετώπιση πανδημίας στην ΕΕ συζήτησαν Πρόεδρος Δημοκρατίας – Επίτροπος Κυριακίδου

Για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού στην ΕΕ συζήτησαν σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου, που συναντήθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως «με χαρά συζήτησα σήμερα με την Επίτροπο Στέλλα Κυριακίδου για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 στην ΕΕ και με ικανοποίηση διαπιστώσαμε την πρόοδο που σταθερά σημειώνει η χώρα μας, η οποία ευρίσκεται μεταξύ των πρώτων στην εμβολιαστική κάλυψη σε όλη την Ευρώπη».

Η κυρία Κυριακίδου είχε στη συνέχεια και συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, όπου ενημερώθηκε, μεταξύ άλλων, για το εμβολιαστικό πρόγραμμα που ακολουθεί η Κύπρος, καθώς και για τις εξελίξεις της πανδημίας στην Κύπρο.