Σταθεροποίηση των περιστατικών που νοσηλεύονται στους θαλάμους COVID-19  παρατηρείται το τελευταίο διάστημα σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) Χαράλαμπο Χαριλάου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Χαριλάου ανέφερε πως παρόλο ότι από την 1η Μαρτίου μέχρι σήμερα τα νοσηλευτήρια  του ΟΚΥπΥ νοσηλεύουν έναν μεγάλο αριθμό ασθενών με COVID- 19, εντούτοις τις τελευταίες μέρες, παρατηρείται μια σταθεροποίηση του αριθμού αυτού, με τα περιστατικά να κυμαίνονται γύρω στα 190 με 200 ανά ημέρα.

Επιπρόσθετα συνέχισε, νοσηλεύεται ναι μεν, ένας μεγάλος αριθμός γύρω στους 30 ασθενείς στην ΜΕΘ του ΓΝ Λευκωσίας αλλά και εκεί τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια σταθερότητα.

Ο κ. Χαριλάου σημείωσε πως εκείνο το οποίο φαίνεται είναι ότι λόγω του ότι έχει πέσει και η μέση ηλικία από τα 70 έτη στα 60 έτη, οι ασθενείς παίρνουν πιο γρήγορα εξιτήριο και έχουμε φτάσει στο σημείο να έχουμε μια εξισορρόπηση μεταξύ των εισαγωγών και των εξιτηρίων.

Αυτό, τόνισε, είναι πολύ ενθαρρυντικό και δίνει μια ανάσα στο να έχουμε συνεχώς διαθέσιμες κλίνες.

Όσον αφορά στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου όπου έχουν μπει τελευταία στην μάχη κατά του κορωνοϊού, τα δύο Νοσοκομεία εκτίμησε, έχουν μπει με πολύ καλή προοπτική και νοσηλεύουν αυτή την στιγμή ένα μεγάλο αριθμό  ασθενών με COVID- 19.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι και τις επόμενες μέρες θα συνεχίσουμε να έχουμε πιο χαμηλό αριθμό νοσηλευομένων, ώστε να υπάρξει μια περαιτέρω ανάσα στο σύστημα υγείας.