Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας παρουσιάστηκαν σήμερα Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου, τρεις ύποπτοι ηλικίας 51, 38 και 29 ετών και απάντησαν στις κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν για την πυρκαγιά που ξέσπασε στις 17 Μαΐου σε περιοχή της Κοινότητας Τόχνη της επαρχίας Λάρνακας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία οι δύο ύποπτοι ηλικίας 51 και 29 ετών απάντησαν «μη παραδοχή» και ο 38χρονος «παραδοχή» στην κατηγορία για πρόκληση πυρκαγιάς εξαιτίας αλόγιστης ή αμελούς χρήσης εργαλείου κατά παράβαση του Νόμου για τη πρόληψη πυρκαγιών στην ύπαιθρο.

Το Δικαστήριο όρισε την 20η Φεβρουαρίου 2024, για γεγονότα και ποινή για τον 38χρονο κατηγορούμενο που παραδέχθηκε την κατηγορία και για έναρξη ακροαματικής διαδικασίας για τους δύο που δεν παραδέχθηκαν ενοχή.

Τα τρία άτομα υπέγραψαν προσωπική εγγύηση ύψους πέντε χιλιάδων ευρώ έκαστος και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά είχε εκδηλωθεί σε περιοχή του χωριού Τόχνη, γύρω στη μια το μεσημέρι της Τετάρτης 17 Μαΐου και από τη φωτιά κάηκε μεγάλη έκταση με δέντρα και άγρια βλάστηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε στην κατοχή της η Αστυνομία στην περιοχή όπου είχε εκδηλωθεί η φωτιά, βρίσκονταν σε εξέλιξη εργασίες κατασκευής μεταλλικής περίφραξης, με τη χρήση ηλεκτρικών εργαλείων.

Εξάλλου από μαρτυρίες που κατείχε η Αστυνομία, φέρεται ότι η φωτιά ξέσπασε από τη χρήση ηλεκτρικών εργαλείων και αμέσως μετά επεκτάθηκε.

Σημειώνεται ότι την Δευτέρα 22 Μαϊου η Αστυνομία καταχώρησε την υπόθεση ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας και επιδόθηκαν στα τρία άτομα τα κατηγορητήρια.

Το Δικαστήριο είχε ορίσει την 22η Ιουνίου ως ημερομηνία για να απαντήσουν οι τρεις ύποπτοι, ωστόσο η διαδικασία αναβλήθηκε για σήμερα 12 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ