Ήθελε να βλέπει το χωράφι του καθαρό και να μην  έχει ξηρά χόρτα, ο 67χρονος κατηγορούμενος για τη φονική πυρκαγιά που ξέσπασε το Σάββατο 3 Ιουλίου 2021, από το χωριό Αρακαπάς και είχε ως αποτέλεσμα να πεθάνουν 4 άτομα και να επεκταθεί σε άλλες οκτώ κοινότητες.

Αυτό κατέθεσε χθες ενώπιον του κακουργιοδικείου Λεμεσού που ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης, εποχικός πυροσβέστης ο οποίος κλήθηκε ως μάρτυρας κατηγορίας, για να καταθέσει για τα γεγονότα.

Όπως ανέφερε στις 26 Ιουνίου του 2021 είχε ξεσπάσει φωτιά πλησίον του χωραφιού του κατηγορουμένου εντός του ποταμού, η οποία ευτυχώς κατασβέστηκε έγκαιρα προτού επεκταθεί.

Ο εποχικός πυροσβέστης ανέφερε ακόμη πως την τελευταία φορά που είχε μεταβεί στο χωράφι του ήταν τον Μάρτιο του ίδιου έτους καθώς είχε ψεκάσει τα δέντρα του, μετά από οδηγίες του 67χρονου. «Είχε εμμονή, ήθελε να βλέπει το χωράφι του καθαρό, να μεν έχει τίποτα από ξηρά χόρτα μέσα», είπε μεταξύ άλλων.

Υπέδειξε μάλιστα στο δικαστήριο   μέσω φωτογραφιών το σημείο «μηδέν»  το χωράφι του κατηγορουμένου, όπου ξέσπασε η πρώτη φωτιά.

Αναφερόμενος στην μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στις 3 Ιουλίου κοντά στο χωράφι του 67χρονου, ο εποχικός εργάτης είπε ότι δεν έχει μαρτυρία ότι ξεκίνησε από το χωράφι του, απλά επανέλαβε την εμμονή του κατηγορούμενου να είναι καθαρό το χωράφι του.

Στο σημείο αυτό μάλιστα ο 67χρονος, φώναξε στο δικαστήριο ότι ο μάρτυρας ψεύδεται.

Κατά τη μαρτυρία του δεύτερου μάρτυρα, πολίτη, παρουσιάστηκε οπτικοακουστικό υλικό το οποίο κατέγραψε ο ίδιος με το κινητό του. Το βίντεο καταγράφει τη φωτιά στις 3 Ιουλίου 2021 να έχει εκδηλωθεί ακριβώς μπροστά από το χωράφι του 67χρονου, λίγα μόλις μέτρα από το σύνορό του και εντός του ποταμού, όπου βρίσκονταν καλαμιώνες και άγρια βλάστηση.

Από την πλευρά του, ο κοινοτάρχης Αρακαπά κατέθεσε σχέδια του Κτηματολογίου που αφορούν την κοινότητα αλλά και τις ζώνες του χωριού.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε και με την αντεξέταση των τριών μαρτύρων από τον δικηγόρο υπεράσπισης του 67χρονου, ενώ το δικαστήριο όρισε νέα δικάσιμο στις 21 Νοεμβρίου.