Αυθόρμητη εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στις 10 πρωί έξω από το Διοικητήριο και την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων, οι ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι κέντρων αναψυχής στην περιοχή «Lady’s Mile»  στη Λεμεσό, αφού οι Βρετανικές Βάσεις τους έβαλαν λουκέτο κατά τους χειμερινούς μήνες.

Σε δηλώσεις του, ο ιδιοκτήτης εστιατορίων Φιλιος Δημητριάδης, έκανε λόγο για “αποικιοκρατικές τακτικές” εκ μέρους των βάσεων, τονίζοντας θα έπρεπε να προηγηθεί διάλογος για το θέμα, αφού οι ιδιοκτήτες ζήτησαν φέτος παράταση της λειτουργίας των κέντρων αναψυχής, χωρίς να υπάρξει ανταπόκριση.

Οι Βρετανικές Βάσεις, σε ανακοίνωση τους αναφερουν πως αναμένουν από όλες τις εγκαταστάσεις/επιχειρήσεις εντός των ΒΒ να τηρούν τους κανόνες σχετικά με τη λειτουργία τους, που περιγράφονται στους όρους της άδειας λειτουργίας τους.

«Όποιος διαπιστωθεί ότι τις παραβίασε, αντιμετωπίζει τη δυνατότητα επιβολής μέτρων που μπορεί να περιλαμβάνει δίωξη, πρόστιμα και ανάκληση αδειών», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Προσθέτει πως το «Lady’s Mile» είναι ένας σημαντικός τομέας περιβαλλοντικής ευαισθησίας.

«Οι ΒΒ λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη την ασφάλεια και τη διατήρηση του περιβάλλοντος και έχει θεσπίσει μια ποικιλία κανόνων για να διασφαλίσει ότι η διαταραχή στην άγρια ζωή και στο ευρύτερο οικοσύστημα στην περιοχή, διατηρείται στο απόλυτο ελάχιστο», καταλήγει η ανακοίνωση.