Μέχρι τέλος Οκτωβρίου αναμένεται να ολοκληρωθούν τα αντιπλημμυρικά έργα που αποφασίστηκαν να γίνουν στις πληγείσες περιοχές από την μεγάλη φωτιά του Ιουλίου.

Το πρωί ο Υπουργός Γεωργίας παρακάθισε σε διευρυμένη σύσκεψη στον Αρακαπά στην διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκε η πρόοδος των εργασιών στα έργα.

Ο Υπουργός Γεωργίας εμφανίστηκε ικανοποιημένος και πρόσθεσε ότι οι εργασίες προχωρούν βάση των χρονοδιαγραμμάτων.

Στόχος μας, επεσήμανε ο Υπουργός, είναι να διασφαλίσουμε ότι οι περιοχές που επλήγησαν από την φωτιά, δεν θα πληγούν και από τις βροχές.

Όσον αφορά στις αποζημιώσεις των πληγέντων, ο κύριος Καδής ανέφερε ότι υπάρχουν προβλήματα τα οποία πρέπει να επιλυθούν και πρόσθεσε ότι έχει αποφασιστεί να πραγματοποιήσουν επίσκεψη μαζί με τον Υπουργό Εσωτερικών στις 26 Οκτωβρίου στην Βαβατσινιά για να παρουσιαστούν λύσεις.

Ο Υπουργός Γεωργίας ανέφερε ότι έχουν ζητήσει από τους κοινοτάρχες να τους στείλουν πριν την συνάντηση υπόμνημα με τα προβλήματα των κατοίκων.

Μετά την σύσκεψη ακολούθησε περιοδεία του Υπουργού στις πληγείσες περιοχές στην οποία συνοδευόταν από τον Καθηγητή Δυναμική Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμιο Λέκκα.