Διαχειρίσιμη είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στις 10 και 30 το πρωί στη βιομηχανική περιοχή Αγίου Σύλα στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, η πυρκαγιά κατέκαψε συνολική έκταση περίπου 3 1/2 εκτάριων από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση, και σκουπίδια σε παράνομο σκυβαλότοπο. Η πυρκαγιά, που είχε ξεσπάσει σε περίφραξη του εργοστασίου ανακύκλωσης στη περιοχή περιορίστηκαν. Τα αίτια διερευνώνται με την Αστυνομία.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Δήμαρχο Ύψωνα, Παντελή Γεωργίου, μας ανέφερε ότι κινδύνεψαν δύο υποστατικά και ένα εργοστάσιο, καθώς οι φλόγες είχαν φτάσει κοντά στις αυλές των δύο σπιτιών και τον χώρο στάθμευσης του Εργοστασίου. Ο κ. Γεωργιου ανέφερε ωστόσο ότι με τη συνδρομή της πυροσβεστικής αποτράπηκαν τα χειρότερα.

O Δήμαρχος Ύψωνα τόνισε παράλληλα πως τις τελευταίες δύο εβδομάδες υπήρξαν πέραν των 20 εστιών γεγονός το οποίο καταδεικνύει ότι πρόκειται για κακόβουλες φωτιές.

Επισήμανε ότι το συγκεκριμένο σημείο ήταν παλαιότερα σκουπιδότοπος και είναι ενταγμένος στο πρόγραμμα του Τμήματος Περιβάλλοντος για αποκατάσταση τους επόμενους μήνες.

Από τη σημερινή πυρκαγιά πρόσθεσε κινδύνεψαν δύο υποστατικά στη βιομηχανική ζώνη Βατή που ευτυχώς δεν υπέστησαν τελικά ζημιές.