Με σημαντικές αλλαγές και νέες κατηγορίες άρχισε να δέχεται αιτήσεις ο Ανεξάρτητος Φορέας Κοινωνικής Στήριξης που λειτουργεί υπό την Προεδρία της Πρώτης Κυρίας, Φιλίππας Καρσερά.

Σε δηλώσεις της στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Σταθμού μας η κ. Καρσερά ανέφερε ότι ο Φορέας που λειτουργεί με χρηματικές εισφορές, έχει στηρίξει τα τελευταία οκτώ χρόνια πέραν των τριών χιλιάδων φοιτητών, με δαπάνες πέραν των τεσσάρων εκατομμυρίων.

Εξήγησε ότι ο Φοράς βοηθούσε, ετησίως 350 με 400 παιδιά με ποσά από 1000 μέχρι τρείς χιλιάδες ευρώ, με τα οποία πληρώνονται απευθείας τα δίδακτρα του Πανεπιστημίου ή τα ενοίκια, έναντι αποδείξεων.

Με την ανάληψη των καθηκόντων της όπως εξήγησε η κ. Καρσερά έθεσε ως στόχο ο Φορέας αναβαθμιστεί σ’ ένα κοινωνικό εργαλείο που θα μπει σε κάθε σπίτι, στηρίζοντας την Κυπριακή κοινωνία και για τον λόγο αυτό ο πήχης έχει τεθεί ψηλά για την φετινή χρονιά.

Η κ. Καρσερά ανακοίνωσε ότι φέτος τέθηκε πολύ ψηλά ο πήχης, αφού θα καταβληθεί προσπάθεια να μαζευτούν μέσω εισφορών περί τα δύο εκατομμύρια ώστε να δοθεί βοήθεια σε 1300 παιδιά.

«Κάναμε υπολογισμούς με τον Γενικό Λογιστή για να μπορέσουν να απελευθερώσουμε από τα διάφορα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια μια συγκεκριμένη ομάδα παιδιών τα οποία οφείλει το κράτος να στηρίξει», είπε η κ. Καρσερά.

Η Πρώτη Κυρία αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε νέες κατηγορίες φοιτητών που μπορούν να υποβάλουν αίτηση:

• Παιδιά που είναι ορφανά από δύο γονείς

• Παιδιά θυμάτων από την έκρηξη στο Μαρί

• Παιδιά ατόμων που χάνουν τη ζωή τους εν ώρα δημοσίου καθήκοντος

• Παιδιά εγκλωβισμένων

• Παιδιά που μέχρι την ενηλικίωση τους διαβιούσαν κάτω από την κηδεμονία του Γραφείου Κοινωνικής Ευημερίας.

• Πολύτεκνες οικογένειες με πέντε και άνω εξαρτώμενα τέκνα.

• Μονογονεϊκές οικογένειες με τέσσερα και άνω εξαρτώμενα τέκνα.

Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές διαδικτυακά από τους ίδιους τους φοιτητές μέσω της ιστοσελίδας του Φορέα, μέχρι τις 28 Νοεμβρίου.