Στην απογευματινή συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής, αναμένεται να ψηφιστεί με την μορφή του κατ’ επείγοντος η μείωση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, κάτι που αναμένεται να δώσει κάποιες ανάσες ιδιαίτερα σε χαμηλά αμειβόμενους και ευάλωτες ομάδες.

Το μέτρο, αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από αύριο το πρωί αφού πρώτα δημοσιευθεί ο νομός που θα ψηφιστεί. στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας.

Ειδικότερα, η αμόλυβδη βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης μειώνονται κατά 8,33 σέντ το λίτρο και ο φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 6,39 σέντ το λίτρο.

Στο νομοσχέδιο σημειώνεται ότι το δημοσιονομικό κόστος του έργου αναμένεται να ανέλθει στα 21,8 εκατομμύρια ευρώ, όσον αφορά τα καύσιμα κίνησης και στα 3,8 εκατομμύρια όσον αφορά τα καύσιμα θέρμανσης.

Σε άλλες ειδήσεις από την Βουλή, σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου ανακοινώθηκε ότι βρίσκεται στα σκαριά ένας νέος Συνεργατισμός με το όνομα Πράσινη Συνεργατική Τράπεζα Κύπρου.

Η ανακοίνωση έγινε από τον πρόεδρο της ΕΚΑ, Πανίκο Χάμπα ο οποίος σημείωσε ότι ήδη ανταποκρίθηκαν θετικά η ΠΑΣΥΔΥ, ΣΕΚ, ΠΕΟ, αγροτικές οργανώσεις καθώς και άλλες οργανώσεις.

Όπως ανακοινώθηκε ακολουθούνται όλες οι νόμιμες διαδικασίες και θα γίνουν συναντήσεις από όσους ανέλαβαν την πρωτοβουλία με τον Υπουργό Οικονομικών και τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας.