Άφαντοι παραμένουν μέχρις στιγμής οι δράστες των δύο δολοφονιών, του Αλέξη Μαυρομιχάλη και του Θανάση Καλογερόπουλου, παρά τις εντατικές έρευνες της αστυνομίας.

Οι δύο δολοφονίες ως γνωστόν διαπράχθηκαν σε Λεμεσό και Λευκωσία σε λιγότερο από 48 ώρες, θέτοντας τις Αρχές σε κόκκινο συναγερμό, αφού τα θύματα ήταν πολύ γνωστά στις αρχές.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ η Λειτουργός του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας, Μαρίνα Χριστοδούλου, ανέφερε ότι λαμβάνονται καταθέσεις και αξιολογούνται μαρτυρίες, στοιχεία και πληροφορίες, για εντοπισμό του δράστη ή των δραστών των δύο δολοφονιών.

Χθες βράδυ η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα  φωτογραφία δύο ατόμων, τα οποία αναζητούνται για τη δολοφονία του Θανάση Καλογερόπουλου το πρωί της περασμένης Δευτέρας στη Λεμεσό.

Οι φωτογραφίες λήφθηκαν από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης και σε αυτές φαίνονται τα δύο άτομα να επιβαίνουν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού και να απομακρύνονται από το σημείο στη Γερμασόγεια, όπου έκαψαν το κλοπιμαίο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν στη δολοφονία.

Σε σημερινές του δηλώσεις ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου ανέφερε ότι η αστυνομία είναι βέβαιοι πως οι δράστες της δολοφονίας του Καλογερόπουλου, είναι τα άτομα τα οποία επέβαιναν στην μοτοσυκλέτα.

Ο κύριος Κυριάκου είπε ότι το ανακριτικό έργο της υπόθεσης είναι πολύ μεγάλο και καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες για να βρεθούν στοιχεία που θα οδηγήσουν σε συλλήψεις.

Ο κύριος Κυριάκου ανέφερε ότι υπάρχει ομάδα αστυνομικών που ασχολείται αποκλειστικά με την επεξεργασία των κυκλωμάτων παρακολούθησης που παραλήφθηκαν και καλύπτουν μεγάλες αποστάσεις και διάφορες περιοχές.

Όσον αφορά στα κίνητρα των δραστών ο κύριος Κυριάκου, επανέλαβε ότι στρέφονται σε πολλές κατευθύνσεις.

Στο μεταξύ, στο σκοτάδι βρίσκονται  οι έρευνες για το φόνο του Αλέξη Μαυρομιχάλη.

Οι αστυνομικές αρχές αναζητούν κλειστά κυκλώματα στην περιοχή, καθώς επίσης και στοιχεία που θα  οδηγήσουν στους δράστες της εγκληματικής ενέργειας.

Η αστυνομία ψάχνει εικόνες και από κλειστά κυκλώματα από τις προηγούμενες μέρες, αφού φαίνεται ότι το σχέδιο της δολοφονίας του Μαυρομιχάλη στήθηκε με μεγάλη προσοχή και ψάχνουν ύποπτες κινήσεις στην  περιοχή.  

Από τα γραφεία του ΤΑΕ Λευκωσίας πέρασαν ήδη αρκετά πρόσωπα για ανάκριση και χτες και σήμερα το πρωί, χωρίς να προκύπτει κάτι μέχρι στιγμής που να δικαιολογεί συλλήψεις.

Στα εργαστήρια της αστυνομίας βρίσκεται ο κάλυκας που εντοπίστηκε στη σκηνή της δολοφονίας και σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης φέρετε να χρησιμοποίησε όπλο τύπου G3.

 Σε σχέση με τις εργαστηριακές εξετάσεις επί των τεκμηρίων, που λήφθηκαν από τη σκηνή, η Λειτουργός του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας, Μαρίνα Χριστοδούλου, είπε πως «αναμένονται τα αποτελέσματα», για να σημειώσει ότι «όλα τα τεκμήρια θα εξεταστούν επιστημονικά και θα τύχουν και βαλλιστικών ελέγχων, ώστε να καταλήξουν σε συμπεράσματα».

Μέλη του ΤΑΕ διενήργησαν έρευνες σε γειτονικά διαμερίσματα, από αυτό που έγινε η δολοφονία, ενώ είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο δράστης ήταν στο πίσω χωράφι του διαμερίσματος του Μαυρομιχάλη, διαφεύγοντας αμέσως μετά με όχημα.

Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο στην δολοφονία να συμμετείχαν και άλλα πρόσωπα, τα οποία βοήθησαν πριν και μετά τον φόνο.

Το Ηλεκτρονικό Έγκλημα κάνει την ίδια ώρα φύλλο και φτερό τηλεπικοινωνιακά δεδομένα, με το έργο να είναι δύσκολο, όπως φαίνεται από τον επαγγελματισμό που έδρασαν οι εκτελεστές.

Αναφορικά με τη χθεσινή σύσκεψη, που έγινε υπό την προεδρία του Αρχηγού της Αστυνομίας, η εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε πως συζητήθηκαν θέματα που αφορούν και στις δύο υποθέσεις, στην πορεία των εξετάσεων και στα μέχρι στιγμής ευρήματα των ανακριτών, ενώ λήφθηκαν συγκεκριμένες αποφάσεις.

Ερωτηθείσα ποιες αποφάσεις έλαβε η Αστυνομία  κατά τη χθεσινή σύσκεψη, η κ. Χριστοδούλου είπε ότι «οι αποφάσεις που λήφθηκαν αφορούν στα θέματα διερεύνησης και σε θέματα προστασίας του κοινού».

Αξίζει να αναφερθεί ότι λαμβάνονται μέτρα από την αστυνομία σε όλη της Κύπρο, μετά από τις δύο αυτές τις δολοφονίες.