Στους δρόμους βρέθηκαν ξανά οι κάτοικοι της ενορίας αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Δάλι για να διαμαρτυρηθούν για την μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην μετακίνηση των εργοστασίων παραγωγής ασφάλτου από τις βιομηχανικές περιοχές Τσερίου και Γερίου.

Οι διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε με την μορφή αυτοκινητοπομπής και ξεκίνησε στις 7 και 30 το πρωί από το Γ’ Δημοτικό Σχολείο Ιδαλίου και τερματίστηκε στην βιομηχανική περιοχή Γερίου.

Οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι ζήτησαν την άμεση υλοποίηση της απόφασης της κυβέρνησης που λήφθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο από το 2020 για μετακίνηση των δύο εργοστασίων.

Η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν αντίστοιχες διαμαρτυρίες και από τους κατοίκους των κοινοτήτων γύρω από το Βασιλικό που είχε επιλεγεί για να μετακινηθούν τα εργοστάσια.

Ο δήμαρχος Ιδαλίου Λεόντιος Καλλένος, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι το θέμα φαίνεται ότι έχει παγοποιηθεί και δεν έχουν περεταίρω ενημέρωση, ενώ εκπρόσωπος των επηρεαζόμενων κατοίκων ανέφερε ότι δεν θα αποδεχθούν να επαναλειτουργήσουν ξανά τα εργοστάσια.