Την έντονη απογοήτευση των κοινοτήτων, που οι κάτοικοί τους διακινούνται στον δρόμο Γεράσας-Καλού χωριού, για τη μεγάλη καθυστέρηση αφενός της επιδιόρθωσης του δρόμου στο σημείο που σημειώθηκε καθίζηση το 2019 κι αφετέρου της βελτίωσής του, εξέφρασε ο κοινοτάρχης Λουβαρά, Πανίκος Καρκαλλής.

Ο κ. Καρκαλλής δήλωσε στο Κανάλι 6 πως δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή τόση καθυστέρηση για έναν τοίχο αντιστήριξης που θα παρέχει ασφάλεια σε μια μεγάλη περιοχή στην ύπαιθρο.

Σε σχέση με τη βελτίωση του δρόμου που αναμένεται να καθυστερήσει ακόμη περισσότερο, ο κοινοτάρχης Λουβαρά επισήμανε πως, σε μια διαδρομή 10 χιλιομέτρων είναι αδύνατο το προσπέρασμα και όσοι αναγκάζονται να το πράξουν, κινδυνεύουν. Είπε, ακόμη, ότι στον συγκεκριμένο δρόμο πολύ συχνά προκύπτουν κατολισθήσεις, καθιστώντας τον επικίνδυνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του σταθμού μας από τα Δημόσια Έργα, το 2022 αναμένεται να ολοκληρωθεί η ετοιμασία σχεδίου, ώστε να προκηρυχθούν προσφορές για επιδιόρθωση με πασσαλότοιχους, του σημείου στο δρόμο Γεράσας – Καλού Χωριού στο οποίο υπέστη καθίζηση το οδόστρωμα.

Εντός του 2022 αναμένεται να ολοκληρωθεί και η εκπόνηση κατασκευαστικών σχεδίων για να προκηρυχθούν προσφορές για τη βελτίωση του δρόμου Λεμεσού – Αγρού, στο τμήμα από τη Γεράσα προς Καλό Χωριό, με την κατασκευή και λωρίδας διαφυγής, με προϋπολογισμό 900 χιλιάδες ευρώ. Το έργο προοριζόταν να ξεκινήσει το 2022, ωστόσο, όπως εξελίσσονται οι διαδικασίες, μάλλον πάει για το 2023.