Της Νίτσας Παύλου

Μα τώρα σοβαρά! Έχουμε εκλογές σε λιγότερο από 30 ημέρες; Ακούσατε κάτι; Είδατε κάτι;; Σίγουρα και είδατε και ακούσατε. Αλλά ποιος ασχολήθηκε παραπάνω από ένα λεπτό;; Κανένας!!! Εκτός φυσικά από τους υποψήφιους, οι οποίοι εν μέσω πανδημίας προσπαθούν να κάνουν προεκλογική! Και πώς να κάνουν!! Έναν καφέ, ένα κοκτέιλ, ένα φαγητό! Δεν μπορούν να κάνουν και πολλά!!! Με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν θα μπορούν να κάνουν κάποιες συγκεντρώσεις, με απαραίτητη προσκόμιση coronapass. Άτε τώρα να πείσεις τον κόσμο να έρθει!!

Από την άλλη, πόσα τηλέφωνα και πόσες αναρτήσεις να κάνεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!! Και τα μέσα ενημέρωσης κάνουν τις απαραίτητες φιλοξενίες και τις γνωστές δημοσκοπήσεις!! Ωστόσο ο κόσμος είναι αλλού…

Περίεργες θα είναι αυτές οι εκλογές και πολύ πιο περίεργο θα είναι το αποτέλεσμα. Οι υποψήφιοι ουρές και οι περισσότεροι, νέοι – πρωτοεμφανιζόμενοι, στην πολιτική σκηνή. Αυτό φυσικά είναι καλό! Αλλά πώς να μας μεταφέρουν τα πιστεύω τους και τις θέσεις τους;

Και γιατί να σηκωθούμε από τον περιορισμό μας και να πάμε να ψηφίσουμε; Εδώ καιγόμαστε! Χάσαμε την ζωή μας και είμαστε χαμένοι. Ο κόρωνος ισοπέδωσε τα πάντα. Είμαστε όλοι πολύ κουρασμένοι. Ελπίζουμε για καλύτερες μέρες μετά την πανδημία… Αλλά που είναι!!!;; Οι μισοί κρούσματα, οι άλλοι μισοί επαφές και οι άλλοι να παλεύουν για ένα εμβόλιο. Η ζωή μας έχει πάρει την κάτω βόλτα… που καιρός για εκλογές… πρέπει, όμως, όλοι να βρούμε τη δύναμη και να ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα. Είναι υποχρέωση και καθήκον μας.

Φοβάμαι ότι η αποχή σε αυτές τις εκλογές θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο… ο κόσμος έχει κουραστεί και από τους πολιτικούς και θέλει να αλλάξει και η πολιτική σκηνή! Μακριά από την ξύλινη γλώσσα και τις χιλιοειπωμένες ατάκες τόσων χρόνων.

Υ.Γ. Και ενώ οδεύουμε πριν την κάλπη, μας προέκυψε και το coronapass!!! Άλλο ένα δράμα που θα μας απασχολήσει το επόμενο διάστημα! Το διαβατήριο μας για να συνεχίσουμε την ζωή μας με την ελπίδα να επανέλθουμε στην κανονικότητα μας! Ωστόσο υπάρχουν και αρκετοί που το βλέπουν ως καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων… Το μέλλον θα μας δώσει απάντηση σε όλα τα ερωτήματα και τις επιφυλάξεις! Κατ’ τα άλλα «Καλά Μπάνια»!!!

 

Οι απόψεις εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν αντιπροσωπεύουν κατ’ ανάγκην την άποψη του Καναλιού 6